Казахстанският клуб Жетису Талдикорган заплащи със съд казахстанска медия. Причината е публикувана информация за платена трансферна сума на Берое Стара Загора за Педро Еуженио. Той облече тази зима фланелката на казахстанския отбор и според ръководството на отбора той е дошъл като свободен агент. В Жетису играят още двама български футболисти -Мартин Тошев и Георги Пашов.

„От името на ръководството на ФК “ Жетису “ съобщаваме, че информацията, публикувана на страницата “ Taldykorganec insta „, за факта, че футболен клуб “ Жетису “ е закупил футболиста от Португалия Педро Еуженио за 11 650 000 тенге не е вярна. Клубът не е платил нищо за този играч. Този легионер дойде в клуба като свободен агент. За отбора „Жетису“ Педро играе според индивидуалния годишен договор с него.

ФК „Жетису“ предупреждава, че клубът ще сезира органите на реда и съда за публикуване и споделяне на информация. Ако имате непроверена информация, моля свържете се първо с клуба, за да я потвърдите“ -се казва в позицията на клуба,публикувана на официалният сайт на отбора от бившата съветска република.

http://fc-zhetisu.kz/rus/news/3552