Италианските клубове официално получиха разрешение да започнат отборни тренировки от 18 май, но на цената на специално изискване от страна на правителството. Министърът на спорта Винченцо Спадафора обяви този следобед, че Италианската футболна федерация се е съгласила напълно с всички предложения за корекции в здравния протокол. Ключовата точка в тях гласи, че при доказването на дори един заразен с коронавирус футболист, всички в тима трябва да бъдат поставени под 14-дневна карантина. Това означава, че доиграването на шампионата е поставено под сериозен риск. Например в Германия се предвижда изолация само на болния играч, докато другите ще могат да продължат да тренират и играят в мачовете.
От известно време насам футболистите в калчото се подготвят индивидуално на базите на клубовете си, но от началото на новата седмица вече ще може да се премине към следващия етап.
Надеждата на привържениците на италианския футбол е срещите от първенството и купата на страната да се се подновят през юни.


предишна статияСкандален бос в Румъния захапа бивш ас на Лудогорец
Следваща статияДа видиш ти! И Лупи се включи-да се разследва случая с акциите на Левски!