За да сме сигурни, че живеем здравословно, са ни нужни правилно хранене, достатъчно сън, осигуряване на необходимите витамини и минерали, а често и прием на хранителни добавки.

Ако пък говорим за спортисти, то горепосочените неща за задължителни. Хората, занимаващи се професионално със спорт, особено такъв, който е свързан с интензивно и продължително физическо натоварване на ставите и костите (лека атлетика, футбол, тенис, волейбол и много други), трябва да приемат качествени хранителни добавки, закупени от доказана на пазара аптека.

Не е удачно добавките да се приемат като заместител на здравословното хранене и цялостния ежедневен режим на спортистите, но те могат да им помогнат значително за допълнително укрепване на имунната система, предпазване от контузии и по-ефективен възстановителен процес. Всичко това, от своя страна, обикновено води до по-добри постижения в съответния спорт.

От изключителна важност е професионалните спортисти да запазят здрави ставите и костите си – това би им гарантирало по-продължителна кариера и би намалило негативните последици след като тя приключи. Знаем, че при много хора, които са се занимавали активно със спорт и са се натоварвали физически, травмите продължават да оказват влияние и след спирането на активната им спортна дейност.

За осигуряването на достатъчно количество важни за изграждането и възстановяването на костите, ставите и сухожилията вещества в подходящата комбинация могат да помогнат следните, считани за най-добри добавки на пазара, а именно:

ОстеоМуув – бързо действие и антиоксидантен ефект

Добавката представлява природен продукт, осигуряващ всички нужни хранителни вещества, които помагат на ставите за тяхното възстановяване и правилни функции. Съдържа босвелия, куркума, смес от плодове, колаген от пилешки хрущял и други. Действието му е бързо и още след 7-10 дни има положителните резултати. Редуцира сковаността и хроничните болки, помага на ставния хрущял да се възстанови и минимизира риска от последващи деформации. Със силно антиоксидативния си ефект ОстеоМуув пречи на свободните радикали да въздействат върху ставните клетки.

С достъпна за ОстеоМуув 240 цена се осигурява опаковка за 4 месеца: време, достатъчно да почувстват облекчение и да приемат добавката вече и превантивно възрастни хора, активно спортуващи или практикуващи физически труд всеки ден.

Ф14 плюс за ставен комфорт

Тази хранителна добавка представлява комбиниран продукт, оказващ подкрепящо действие за здрави и еластични ставни хрущяли. Сред активните съставки на Ф14 плюс е течен колаген тип II.

Най-известните видове колаген, които могат да се намерят под формата на добавка, са пет. Тип II се грижи за ставите и хрущялите и тъй като с възрастта колагенът започва да се разпада, настъпва износване на хрущялите и намалена плътност на костите. Допълнителното приемане на колаген може да компенсира загубата.

Във формулата на добавката е включено и веществото глюкозамин, важно за гъвкавостта на ставите, което намалява с възрастта и прекомерното физическо натоварване.

Приемайки добавката, организмът се насища с цинк – много важен за растежа на костните и скелетните клетки минерал. Със своите антиоксидантни свойства той предпазва костите и ставите от тежки дегенеративни заболявания.

Добавката съдържа и витамин D, играещ важна роля за силния имунитет, за ставните и мускулните функции и за здравия опорно-двигателен апарат.

С тези и други добавки към хранителния режим, професионалистите в различни спортни дисциплини могат да разчитат на движение без болка, съхраняване на нормалното функциониране на ставите и костите си за по-дълго време, ефикасен възстановителен процес и високи спортни постижения.