Вторият най-голям акционер в Левски Тити Папазов заяви, че е имал договорка с обвиняемия бизнесмен Васил Божков за акциите на „сините“, но дори и да ги беше взел щеше да се обърне към Наско Сираков като експерт.

Баскетболният треньор признава, че би се разделил с 35% от акциите на клуба, ако се намери човек, който иска да инвестира в клуба.

Днес последно говоря за „Левски“ и футбола и отивам там където ми е душата – в баскетбола. Това каза Тити Папазов пред BTV.
Аз с…

„Въпросните 35% не държа да ги притежавам. Ако се появи бизнесмен, голяма корпорация, която има хоризонт и идеи да инвестира в Левски ще се разделя с тях. Аз нямам нужда от акции, ако се появи някой. За бъдещето на Левски съм готов да направя всичко най-добро“, каза Папазов в ефира на bTV.

Папазов разкри, че решението за прехвърлянето на акциите е лично на Наско Сираков. „На 5 юни ме покани на обяд с моята съпруга и каза, че няма нищо по-коректно и морално да прехвърли половината на мен. Обаче има отговорност към всички хора и трябва да запази мажоритарния пакет от акции.
„Синята“ общност е много чувствителна. Последователите на Наско са много. Сега бъдещето пред Левски е добро, защото ще има прозрачност, смята Папазов.
Той говори и за многото задължения натрупани в последните години.

„Левски“ от много години се управляваше със заеми. От около една година се управлява с дарения. Когато Васил Божков стана силният човек…

„Тези 24 млн. са сериозна сума и доста от тези задължения вече са предоговорени. Спас Русев вече пое ангажимент за задължението към Виваком. Когато Наско Сираков седне на масата за преговори, плюс моето нахалство, се стига до положителни неща, както се случи с Главболгарстрой“, каза Папазов.
„Силно се надяваме да избягаме от модела „Бащица“. Ще търсим пари. Нищо не ни задължава да е един човек. Левски е огромна марка и има огромен потенциал. Много хора преди нас са го правили. Ние няма да откриваме топлата вода. Такива общности са в Испания и на други места. Човекът, който определя стратегията е Наско Сираков.

Той каза, че би седнал на маса с всеки, които е готов да помогне. Той е готов на всичко за Левски. Павел Колев остава в клуба. В много тежък икономически водим преговори. Сега шокиращо се появяват идеи за нови промени в Закона за хазарта, което може да се превърне в проблем“, алармира Папазов.