Днес, в 21:45 часа, българският национален отбор по футбол гостува на Северна Македония в своя последен двубой от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Това ще бъде втори мач на Младен Кръстаич като треньор на „лъвовете“ след като преди три дена сръбският селекционер дебютира с изразителното 5-1 над Гибралтар. В този мач се видя коренна промяна в поведението и играта на националите ни.

Нашите момчета ще търсят задължителна победа срещу домакините, която ще им позволи да ги задминат в крайното класиране и да избегнат варианта да попаднат в непрестижната пета урна с т.нар. футболни „джуджета“ при жребия за квалификациите на Евро 2024. Съответно, влизането в четвърта урна ще е предпоставка за евентуално по-приемлив жребий.

Ако се обърнем към статистиката ще видим, че на този етап в исторически аспект имаме положителен баланс в преките двубои със Северна Македония. Засега сме се наложили над тях четири пъти, два мача са завършили наравно и сме допуснали две загуби.

Настроението в нашия лагер преди мача е приповдигнато и всички родни фенове се надяваме да остане такова след последния съдийски сигнал на стадион „Тоше Проески“!