RUMENIGE

Директорът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге критикува Европейската УЕФА заради начина, по който се справи с казуса с Манчестър Сити и финансовия феърплей. През февруари УЕФА наложи двугодишно наказание на „гражданите“ заради нарушаване на правилата за финансова дисциплина, но преди две седмици Спортният арбитражен съд в Лозана отмени това решение с мотива, че „предполагаемите нарушения са или недоказани, или с изтекла давност“.

„Изглежда, че в УЕФА не са си свършили работата“, каза Румениге по време на пресконференция. Той добави, че е щастлив, че бившият треньор на баварците Пеп Гуардиола ще продължи да участва с тима си в най-силния футболен турнир, но призова УЕФА да предприеме действия относно правилника за финансов феърплей.

„Когато преди 10 години бе въведено правилото за финансов феърплей, УЕФА обясни, че чрез него клубовете няма да могат да харчат повече от това, което изкарват. Това отново трябва да бъде централно изискване и за тази цел финансовият феърплей се нуждае от промяна“, каза Румениге.

„Трябва да намерим такова правило, което да се приеме от всички – играчи, агенти и клубове. Тогава всички ще имат полза от финансовия феърплей“, обясни още легендата на германския футбол.