Не е тайна, че залозите на живо носят по-голяма тръпка и то не само защото съвсем скоро след направата на залога си вече ще знаеш, дали си спечелил или не. Този тип залози дава усещането за по-голям контрол, тъй като вече имате наблюдение за това как върви срещата и именно на база тези си виждания давате своето предложение. Това важи най-вече за спортните срещи, за които се предлага и лайв стрийминг видео. 

Преди всичко трябва да знаете, че не всеки букмейкър предлага стрийминг на живо на спорт. Много често тази услуга не идва даром, като обикновено задължителното условие е да имате регистрация в дадения сайт, а също и някаква налична сума по сметката си. Видеоизлъчването стартира на съвсем малко прозорче, което рядко може да се разшири на цял екран, но пък неговия размер може да бъде поне леко увеличен, така че да може по-добре да наблюдавате случващото се в срещата. Оглеждайте се и за бутона, отговарящ за качеството на стрийминга, тъй като по подразбиране, то може да бъде и по-ниско от оптималното.

Заедно с прякото излъчване на даден двубой може да следите и цялата статистика около него, така че в крайна сметка да направите по-добре обмислен залог. Обикновено тя е доста изчерпателна, така че би трябвало да ви свърши работа. Следенето на статистика и резултати на живо е от съществена важност за всеки любител на лайв залозите. 

Ако в началото залозите на живо са включвали само няколко основни пазара, то сега изобилието от възможни селекции е внушително, при това дори за срещи от далеч не толкова популярни надпревари. Обикновено прозорецът с видеото е позициониран от дясната страна, а от ляво е списъкът с всички налични пазари, така че удобно и по всяко време да може да направите залог. 

Имайте предвид, че при залозите на живо коефициентите за отделните селекции могат да се променят всяка една секунда. Тоест от момента на добавянето на дадената селекция в електронния ви фиш до момента, в който посочите бутона „Заложи“ ставката може да се промени и в крайна сметка да останете разочарован от залога си. Точно заради това, много от букмейкърите предлагат възможност за известие на променен коефициент преди осъществяването на залога. Има дори възможност да бъдете информирани само ако ставката е паднала надолу или иначе казано когато и потенциалната ви печалба би била по-ниска от предварителните очаквания. 

Освен, че коефициентите се променят по време на срещата, то отделни пазари могат и да се затварят за определен период. Например, при много опасна атака за единия отбор и потенциален гол от нея, някои от опциите ще бъдат затворени още дори преди отбелязването на евентуалния гол. Иначе казано, няма как да измамите букмейкъра, но разбира се, не това е целта. Идеята на услугата е, че може да гледате интересно спортно събитие с видео на живо и между другото да увеличите емоцията си с направата на залог на него.