ЦСКА-София не успя победи Лудогорец в дербито от VI кръг на родния футболен елит. На стадион „Българска армия“, „червените“ осъществиха обрат срещу 9-кратния шампион на България, повеждайки с 2:1 от 0:1, но допуснах изравняване и последният съдийски сигнал прозвуча при 2:2.

В 7-ата минута Санкаре стреля мощно извън наказателното поле. Владо Стоянов обаче плонжира и изби отиващата в долния му ляв ъгъл топка.

Лудогорец отговори с доста неточен удар от дистанция на Сантана.

В 11-ата минута „орлите“ поведоха. Доминик Янков насъбра няколко футболиста на ЦСКА-София на границата на наказателното поле и изведе Алекс Сантана. Последният с премерен удар по диагонала не остави шансове на Бусато за 0:1.

В 19-та минута Жул Кейта проби отляво и точно когато нахлу в наказателното поле, Козмин Моци го бутна в гръб. Футболистът на ЦСКА-София падна на земята и поиска дузпа, каквато обаче не бе отсъдена от Георги Кабаков.

60 секунди след това минута Йомов чудесен удар с левия крак. Владислав Стоянов обаче показа класа и изби с върха на пръстите си.

В 21-ата минута ЦСКА-София по чудо не изравни. Йомов стреля мощно от границата на наказателното поле, но топка срещна напречната греда и излезе в аут.

В 32-ата минута домакините направиха нов пропуск. Кейта нанесе хубав удар от наказателното поле, който обаче премина до дясната греда.

Минутка преди края на редовното време ЦСКА-София сътвори нов фрапантен пропуск. След кракто разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Санкаре. Лекият удар на последния от вратарското поле обаче премина на сантиметри от дясната греда.

В 53-ата минута Лудогорец можеше да нанесе решителен удар по своя съперник. Янков изведе Каули сам срещу вратаря. Бусато обаче отрази удара и запази минималното изоставане на отбора си.

В ответната атака Али Соу върна топката от аутлинията. Йомов засече от воле, но встрани от вратата.

В 62-ата минута ЦСКА-Софи направи чудовищен пропуск. Кери центрира отляво, а напълно необезпокояваният Али Соу засече с глава от границата на наказателното поле. Гамбиецът заби топката в земята, след което тя прехвърли вратата.

5 минути по-късно футболистите на гостите си размениха няколко подавания пред наказателното поле на своите домакини. В крайна сметка Сантана стреля опасно, но топката премина покрай лявата греда.

В 71-ата минута ЦСКА-София изравни. След центриране от корнер, Каули не успя да изчисти добре и топката стигна в наказателното поле до Кейта. Последният с плътен удар я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

180 секунди по-късно ЦСКА-София стигна до пълен обрат. Кери получи вляво на наказателното поле и стреля по диагонала. Стоянов изби и топката попадна у Григоре, който обаче реши да овладява. Това позволи на Санкаре да му отнеме, да остане сам срещу вратаря и да прати без проблеми топката в мрежата за 2:1.

В 78-ата минута ЦСКА-София можеше да сложи точка на спора. Кери центрира отляво, Али Соу обаче не успя да засече добре с глава от вратарското поле и топката премина далеч от вратата.

180 секунди по-късно Али Соу направи поредния си пропуск. Останал фронтално срещу Стоянов, гамбиецът стреля от границата на наказателното поле право в стража.

Пропуските на домакините бяха наказани в 83-ата минута. Доминик Янков спря пред наказателното поле за Хигиньо Марин, който стреля силно. Топката рикошира в Пламен Гълъбов, залъгвайки Бусато, след което спря в мрежата му за 2:2.