Карлос Насар, който триумфира на Европейското първенство по вдигане на тежести, беше изключително развълнувам от успешното си представяне на българска земя.

Карлос Насар - победител в Европейското първенство по вдигане на щанги

Шампиона Карлос Насар – Знамената и „Българи, юнаци“ ми напълниха душата в София

В родния си град, тежкоатлетът беше посрещнат като герой, а той нямаше как да не бъде щастлив от топлото посрещане след спечелената титла пред пълната зала в София.

“ Щангистът сподели „Това се превърна в едно от най-положителните ми състезания, с най-положителни емоции, напълни ми се сърцето“.

В момента Карлос Насар се подготвя заедно с треньора си Павел Христов, който свидетелства за неговата упоритост със следните думи:

„Този човек дойде 9-годишен в залата. Тренира 365 дни в годината – двуразово, професионално, минал е през немалко контузии и продължава да постига успехи и да надгражда името си„.

Карлос Насар - български спортист, многократен шампион по вдигане на тежести

Какво предстои от тук нататък за щангиста Карлос Насар?

Павел Христов сподели още, че в момента двамата с Карлос се подготвят за състезание в Бундеслигата, която свършва в края на април месец. След това изключително внимание ще обърнат на подготовката за олимпийските игри, които предстоят.

Кметът на родния на Насар Червен бряг декларира желанието за помощ към играча от страна на общината – „Той знае, че може да разчита за всичко на мен. Независимо дали става въпрос за финансови проблеми, организационни, каквито нужди има – аз съм убеден, че ще намерим начин да решим проблемите“.

Предстои участие на щангиста за Световната купа, което ще е към края на месец март.

Пожелаваме успех на Карлос!