Предлагането на различни промоционални оферти е станало неразделна част от почти всеки букмейкър, като това е един от най-ефикасните начини за мотивиране на потребителите да правят залози в сайта. Всички се състезават кой ще предложи по-изкушаващ бонус, но в същото време без да нанесе и сериозни загуби за дадения букмейкър. Точно заради това, за да се възползвате от бонусите трябва да си ги спечелите, за което си има и известни тънкости. 

Обикновено бонусите в спортните букмейкъри са съпроводени и със задължително депозиране на пари, така че на практика да ви се предлагат по-благоприятни условия за краен успех, но рискът от загуба на лични средства да остава. Най-честата практика е стойността на бонуса да бъде под формата на процент от направения депозит, което да ви подтиква да направите по-голямо внасяне на пари по сметката, а това не винаги е най-добрата идея.

Понякога обаче се предлагат и така наречените бонуси без депозит, за които ви препоръчваме да се оглеждате. Те ви предоставят възможност за залог без риск от загуба на лични пари. Това е подарък, който има за цел да ви поощри да залагате повече, но без да ви задължава да го правите. Подобни бонуси се предлагаха по време на Евро 2020 например, когато за конкретни дербита можеше да се залага без риск. 

Всеки бонуси има определени правила и условия, като те трябва да бъдат спазени стриктно. Така че предварително им обърнете нужното внимание. Имайте предвид, че подобен тип оферти често трябва да бъдат разиграни, за да акостират в сметката ви.  Това означава, че трябва да направите залози на определена стойност, преди да получите правото на теглене. Често срещани правила са това да залагате на коефициенти над 1.50 или пък да имате определено лимитирано време за разиграване на бонуса.

Често се използва и практиката за въвеждане на специален промо код, който да отключи предлаганата оферта. Подобна практика може да се види в сайта на Winbet, където списъкът с бонуси винаги е запълнен с интересни предложения. Посредством актуален winbet промоционален код заявявате бонуса и това дали ще успеете да го разиграете или загубите е изцяло във ваши ръце. 

Вече споменахме, че трябва да се оглеждате за добрите оферти, а най-добрия начин да го направите е като дадете съгласието си да получавате рекламните съобщения на дадения букмейкър. Определено има опасност да получите някой друг спам имейл, но пък когато се появи точният бонус няма да го изпуснете. Ловците на бонуси знаят това и не пропускат да проверят електронната си поща.  Понякога промоционалните оферти биват под формата на игра или турнир, който трае няколко поредни дни или пък дори седмици. В този случай се заформя състезание с други участници, в което печелят най-добрите по посочения показател. При турнири може да се наложи ежедневно да влизате в сайта и например да давате своите прогнози или пък да покривате друго предварително упоменато условие за участие.