zoran baldovaliev

Бившият нападател на Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив) Зоран Балдовалиев е повече от добре познато име в България.В момента 37-годишният голаджия е в своята родина Северна Македония и се подвизава в скромния тим на Тиквеш Кавадарци.

„Тук в Северна Македония още има полицейски час и мерките са строги. Говори се, че на 15-и май ще почнат да се отхлабват доста от тях, и кафенетата и ресторантите ще могат да започнат работа. Всичко е заради коронавируса, но лека полека започваме да се връщаме към нормалния начин на живот“, обяви бившият македонски национал пред Novapress.bg.
„За футбола обаче още нищо не се знае. Не е ясно нито кога ще можем да подновим тренировки, нито кога ще може да започнат първенствата. Един ден казват, че ще се играе, а на другия ден, че няма да се играе. Чакаме, нямаме друг избор“.
„Разбира се, че следя българското първенство. Знам точно какво се случва при вас. Това, което прави моят Локомотив (Пловдив) в момента, изобщо не е случайно“.
„Още от преди няколко години те започнаха да градят нещо сериозно. Треньорът направи добър колектив, повечето футболисти са отдавна в тима, и нещата започват да се получават“.
„Отборът показа, че е на правилния път със спечелването на Купата на България. Ако продължават да играят толкова постоянно, тогава няма да е изненада до година-две дори да спечелят титлата“.
„Докато бях в Локомотив София преди години имаше доста слухове за интерес от ЦСКА и Левски към мен. В онзи период обаче нямаше никакви конкретни разговори. След това обаче минаха 2-3 години може би, честно казано вече не помня колко, и трябваше да отида да преговарям на място с ЦСКА. Накрая обаче нещо се обърка и нещата не се получиха“.
„Честно казано си мисля, че първенството преди години беше по-силно. Сега има един силен Лудогорец, Локомотив също играе добре. ЦСКА и Левски не са това, което бяха. Преди години имаше силни Левски и ЦСКА, имаше силни Локо София, Черно море, както и няколко други отбора. Сега обаче с изключение на 2-3 отбора картинката е тъжна“.
Не пропуснахме и темата с националните отбори, тъй като в момента се вижда, че в този на Северна Македония доста от играчите се подвизават в Западна Европа, а у нас сякаш футболистите не ги искат в сериозни европейски клубове.

„Вашият национален отбор преди години беше много силен. В него играеха футболисти, които наистина обичаха много футбола. Сегашните футболисти обаче обичат първо други неща и чак на последно място футбола. За това според мен има спад при вас. За това и тези футболисти трудно се котират в Европа“.
„Моето мнение, че българските футболисти обичат повече колите, дискотеките, момичетата и татуировките. След това идва футбола. От там идват и проблемите“.
„В националния отбор на моята родина се направи много добър колектив. От 4-5 години момчетата играят заедно и има добри резултати. Сплавта между млади и опитни е на лице. Всички играят с голямо сърце. Мисля, че рано или късно Северна Македония може да отиде на голям форум. Дори съм на мнение, че имаме шансове да се класираме за следващото световно“.
„Винаги съм готов да се върна в България, стига да ме потърсят. Мисля, че мога да бъда и треньор, и ръководител. Не си затварям вратата“, каза още той.