Футболистът на ЦСКА-София Рубен Пинто разказа интересни детайли около престоя си в Бенфика. Той е част от португалския гранд в периода 2004-2015 г., но така и не пробива в представителния отбор. По онова време треньор на тима е Жорже Жезуш.

„Нямам лоши чувства към Жезуш, дори тъкмо обратното – всичко, което знам в тактическо отношение, съм го научил от нео. Той мисли по 24 часа на ден за футбол и жаждата му за успехи го отличава. За мен Жезуш е фантастичен човек. Има хора, които са на различно мнение, но за мен той е страхотен“, заяви Пинто пред „Рекорд“.
„По мое време не беше лесно да се пробие в Бенфика. Доста момчета не получиха шанс. Аз играх в една контрола със Селтик в Канада, в която вкарах гол. После обаче продължих да съм част от юношеския тим. Не получих втора възможност, за да заслужа доверието на треньора“.
През 2011 г. халфът подписва нов доовор с клуба, в който има освобождаваща клауза от 20 млн. евро. На хартия Пинто е обещаващ актив за бъдещето, но на практика не е точно така.
„И досега ми е тъжно, че не успях, защото обичам силно Бенфика, но така и не получих шанс ад се докажа. Да, имах контузия, заради която не играх цяла година, това може би е била една от причините да не ме пуснат в първия тим. Много хора ме сравняват с Руи Коща. И двамата носехме №10 и бяхме капитани на Бенфика във всички формации. Той беше идол за мен, опитвах се да играя като него. Коща често идваше на тренировките и ме учеше на доста неща“, казва още Пинто.


предишна статия„Синя България“: Търсят се варианти Левски да не фалира!