Феновете на Световното първенство ще имат възможност да наблюдават безпрецедентните четири мача на ден по телевизията в рамките на над 11 часа, по време на груповата фаза на Катар 2022, бе потвърдено от програмата за надпреварата.

Предвид относително кратките пътни разстояния за стадионите във и около Доха, може да бъде възможно за привържениците да пътуват за турнира с 32 отбора и да посещават няколко двубоя на ден. Ранните мачове ще започват в 13:00 часа българско време, а четвъртият двубой ще стартира в 22:00 часа и ще приключва малко преди полунощ. Откриващата среща от финалите е на 21 ноември на стадион „Ал Байт“ с капацитет 60 000 седящи места. Финалът е насрочен за 18 декември на стадион „Лусайл“ с капацитет 80 000 места, който подобно на „Ал Байт“, ще посрещне и полуфинал.

„Световното първенство е винаги празник за футбола, истински повод за празнуване сред феновете, които пристигат и наблюдават срещите на живо. В Катар, с компактната природа, това ще бъде дори по-съобразено с 32-та отбора“, каза изпълнителният директор на турнирите на ФИФА Колин Смит. Международната футболна централа ще изчака до жребия за съревнованието, който ще бъде теглен през март или април 2022, преди да насрочи конкретни двубои за определени стадиони и времеви диапазони. Това ще им позволи да насрочат по-добре срещите за домашните телевизионни партньори на състезаващите се нации.

Турнирът беше преместен от традиционния си слот през юни-юли поради горещината в Катар и ще бъде първият, който ще се проведе в средата на европейския клубен сезон. Насер Ал Катер, главен изпълнителен директор на организационната компания за Мондиала в Катар, заяви, че плановете за надпреварата вървят в график и вече 90% от работата по пътища и инфраструктура е завършена. „Когато говорим за стадионите, над 85% от работата вече беше завършена и в последните две години обръщаме внимание на нашата операционна готовност и гарантирането преживяване по трибуните за феновете“, коментира той.