zala-volleyball-levski-garitage-park
Снимка: Йорданка Фандъкова/Фейсбук

Кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, главният архитект на София Здравко Здравков, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и вицепрезидентът на волейболната федерация Петър Кънев присъстваха на откриването на новата спортна зала на 29 януари. Новото спортно бижу на София бе открито с дербито „Левски“ – ЦСКА от волейболната Суперлига, съобщиха от Столична община. 

Ето какво написа Йорданка Фандъкова в социалните мрежи:

Най-новата и модерна спортна зала на София е зала „Левски София“ на волейболен клуб “Левски”. Залата беше построена изцяло с частни инвестиции и с подкрепата на общината. Това е партньорство, от което печелят както спортистите, така и всички, желаещи да спортуват.

Специални поздравления за Владо Николов, който не се отказа от мечтата си – София да има нова спортна зала за волейбол.

Цялото спортно съоръжение е изпълнено така, че да приема спортни събития от висок ранг и същевременно да е функционално и достъпно за масовия спорт. Очакваме през септември залата да е домакин на мачове от световното първенство за младежи.

В същото време хиляди коментари заваляха във Фейсбук, задаващи въпроса – Защо тренировъчната зала на ЦСКА – „Армеец“ беше разрушена, зала „Васил Симов“ е в окаяно състояние и държавата не разреши на „Хиполенд“ да инвестира в ремонта и, а други отбори получават „подкрепата на общината“ каквото и да значи това?