Валери Божинов поднови тренировки със съотборниците си от италианския втородивизионен Пескара през тази седмица след почти 2-месечна пауза, наложена от епидемията от коронавирус на Апенините.
Българският нападател заяви в интервю за „Ил Месаджеро“, че се е почувствал щастлив като малко дете, след като е излязъл на зеления терен.
„Чувството отново да стъпя на терена беше прекрасно. Почувствах се като малко дете, което за първи път отива до игрището с приятелите си. Мирисът на трева, това, че пак можеш да видиш съотборниците си, не мисля, че ще мога някога отново да преживея тази емоция“, каза Божинов.
„Мисля, че футболът е готов за рестарт. Това е индустрия и правителството трябва да даде зелена светлина. Италия е страна, в която хората живеят за този спорт. Той е много важен и може да доведе до много по-големи вреди от икономическите. Не говоря за заплатите на футболистите, а за ежедневието на хората.
Здравето е важно, но мисля, че можем да започнем да играем отново с прилагането на необходимите предпазни мерки. Вярвам, че ние футболистите ще бъдем още по-отговорни и ще се опитаме да бъдем пример за всички останали“, каза още Божинов.


предишна статияЮвентус официално стъпи на терена