albena sitnilska

В очудващо добра форма са се явили родните състезатели на първото онлайн държавно първенство по форма, организирано от Българска Таекуондо Федерация ITF. То се проведе в рамките на един ден, а заявки подадоха 260 състезатели от всички възрастови групи и всички клубове от страната.

От родната централа са били изненадани от две неща – от интереса на участниците и от тяхната спортна форма. Това разкри пред Bulgaria ON AIR главният организатор Вергилий Ситнилски, който е и вицепрезидент на съдийската комисия на Европейската федерация по Таекуон-До ITF и генерален секретар на националната ни федерация.
„Първенството протече, както беше предвидено. Започнахме на време. Много изморително беше за нашите съдии, които стояха повече от 9 часа пред компютъра, за да решат кой е победителят в отделните категории. Изненада ме формата на нашите състезатели. Те не са влизали близо два месеца във зала, но се бяха постарали много“, коментира Ситнилски.

По регламент състезаетлите трябваше да представят своите демонстрации чрез видеозаписи на специално създадена платформа, а петима съдии в реално време даваха оценките, които директно се отразяваха.
„След големия интерес, които проявиха страни като Гърция, Шотландия, Русия, Казахстан, Естония, Литва, Латви, Испания, Аржентина и още много други, планираме да направим един голям и много силен междунаоден турнир“, разкри Ситнилски.