Снимка: БГНЕС

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. „Не може да вземем от един да дадем на друг – това ли е грижата за здравето на нацията?“. Така бизнесменът Васил Божков коментира темата с новия законопроект за хазарта, предложен от Валери Симеонов.

Припомняме, че в мотивите на законопроекта е записано, че една от целите е осигуряването на повече пари за спортното министерство и програмите му за насърчаване на физическото възпитание и практикуването на спорт „от различни групи на населението, развитие и насърчаване на учащите, включително деца в риск, към системна физическа активност“.

За една и съща хазартна игра са се събирали такси на различна основа. Защо е станало така, това не е тема, която ние ще изследваме и не…

Валери закара и вода в  Перник, иронизира Божков днешното изказване на лидера на НФСБ, че държавата няма да допусне футболен клуб „Левски“ да фалира. А каква позиция зае „Национална лотария“ след днешната проверка в Държавната комисия по хазарта – научете в този материал!
Изпълнителният директор на „Национална лотария“ Димитър Ганев коментира темата с финансирането на „Левски“. Ние сме в клуба за по-малко от 13 месеца – в „Левски“ са постъпили малко под 19 млн. лева за този период от компании на г-н Божков, каза той. Има и още 5 млн. лева, които са под форма на дългосрочно финансиране от „Национална лотария“ със срок до 2023 година, когато ще се вземе решение дали да бъдат вкарани в основния капитал.

Погасени са стари задължения в размер на 7,3 млн. лева – към НАП, за осигуровки, към мениджъри, към футболист. Има и споразумение за разсрочено плащане към НАП. „Левски“ не се притеснява от своите кредитори”, увери Ганев. Той уточни, че постоянно се появяват кредитори с искания. Стана ясно, че „Виваком“ търси 3 млн. лева от клуба и има заведено дело от август миналата година.
На въпрос ако „Национална лотария“ бъде одържавена, дали ще остане начело на „Левски“, Васил Божков отговори, че ако това стане, няма да има възможност да остане в клуба.

Actualno.com

Етикети:
закон за хазарта Хазарт Левски Национална лотария Васил Божков

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители