Испанският премиер Педро Санчес обяви, че от 4 май ще е разрешено на местните професионални спортисти да провеждат индивидуални тренировки навън.

Това означава, че футболистите вече ще могат да провеждат своите занимания на клубните бази, макар и самостоятелно. Тази дата се споменава и в изготвения протокол на Върховния спортен съвет, изпратен до Министерството на здравеопазването и разгласен от Санчес.

Преди тренировките играчите и представителите на лимитирания треньорски щаб ще бъдат тествани. Това ще става в техните автомобили.

Посочват се още три важни дати. От 18 май тренировките ще могат да се провеждат в малки групи от по шестима, а седмица по-късно и от осмина. Няма да може да има повече от 10 човека на терена, включително и треньорите. На 1 юни се предвижда заниманията да са позволени едновременно за целия отбор, но отново при определен протокол. 5 юни е дългоочакваната дата, на която най-вероятно ще бъде подновен сезонът в Ла Лига, макар и мачовете да са при закрити врата. Не е изключено, в зависимост от напредъка на тренировъчния процес, да има закъснение от една седмица и първите мачове от 28-ия кръг да се изиграят на 12 юни.