Бившият национален селекционер Ивайло Петев отново е без работа. След 8 месеца начело на полския Ягелония (Бялисток), вчера той бе уволнен от президента на клуба Цезари Кулеша, който е собственик на дискотеки. Петев пое въпросния тим в края на 2019 година, като успя да го спаси от изпадане и да го класира на осмото място. Въпреки това обаче шефът на клуба не е бил доволен от играта и е решил да се раздели с българския специалист, който имаше договор до лятото на 2021 година.

45-годишният роден специалист вече натрупа доста клубове в своята треньорска кариера. Тя започна през 2009 година в Любимец. Последва най-успешният му престой – този в Лудогорец от 2010 до 2013 година. Той вкара „орлите“ в „А“ група, а в последствие спечели и две титли с тима от Разград.

След това за няколко часа бе наставник на Левски, преди да бъде съблечен от фенове на „сините“ при официалното си представяне. След срама на „Герена“ той потърси късмета си в АЕЛ Лимасол, където напусна със скандал, а от 2014 до 2016 година бе селекционер на националния отбор.

Върхът в кариерата му е един сезон начело на хърватския гранд Динамо (Загреб). След това пак се върна на Острова на Афродита, поемайки Омония (Никозия). Петев стигна и до арабския свят, като стана наставник на Ал Кадисия преди през декември 2019 година да се върне в Европа, зааставайки начело на Ягелония.