Уникално посрещане готвят за легендата на “Манчестър Юнайтед” Пол Скоулс във Велико Търново, разкри председателят на фенклуба на “червените дяволи” Емил Йорданов. В последните години в старата столица не е гостувала толкова голяма личност в спорта, категоричен е той. Любопитното е, че Скоулс ще остане цели три дни в Търново.

“За такива визити обикновено никой не стои повече от ден. С дейността си през тези десет години обаче нашият фенклуб направи доста неща, името ни значи много, а мачът м.г. между ветерените на “Етър” и “Манчестър Юнайтед” допринесе много за имиджа на Велико Търново и България”, сподели Емил Йорданов. Той разказа, че цели две години се е опитвал да стигне до мениджъра Дарън Уеб и накрая се е запознал с него благодарение на легендата Фил Невил. Немалко време му е трябвало, за да се убеди агентът в сериозността и мащабите на дейността на българския фенклуб и да се договорят за идването на Пол Скоулс. Емо Йорданов не разкри размера на хонорара за британската легенда, но той не е малък. Мегазведи като Дейвид Бекъм искат дори по един милион паунда, призна диджеят пред Sport-vt.com.

Пол Скоулс ще пристигне на 28 март, като още първия ден вечерта ще гледа “Звук и светлина”, а преди това ще даде пресконференция за медиите и ще бъде приет и от кмета на В. Търново Даниел Панов. В програмата му е предвидена и официална вечеря със спонсорите на проявата.

На 29 март от 9:30 ч. на изкуствения терен “Трифон Иванов” започва турнир с участието на детски отбори от девет школи, сред които от В. Търново, Стара Загора, София, Плевен, Г. Оряховица. Пол Скоулс не само ще присъства и лично ще награди всеки от младите участници, но ще бъде и със свой скаут. Ако харесат някое дете, може да се стигне и до поканата му за Академията на “Манчестър Юнайтед”.
Отправили сме покана и до Димитър Бербатов, все още не е потвърдил със сигурност, но много се надявам да успее да дойде. Ще бъде невероятно да видим разговор на Бербатов със Скоулс за любимия им “Юнайтед”. Всеки от залата ще може да зададе и своите въпроси, а най-важното е, че след срещата всеки ще може да се снима с Пол Скоулс и да получи автограф от него. Най-трудното бе да го убедя именно за това, тъй като той не обича много показност”, призна Емил Йорданов. Билетите са по 30, 40 и 60 лв. и се продават в Туристическия информационен център и мрежата на “Eventim”.