Феновете във Великобритания ще могат да се завърнат по трибуните на стадиони и зали през октомври месец. Тази прогноза направи премиерът на страната Борис Джонсън.
Британското правителство прие пакет от разхлабващи мерки в борбата с коронавируса, като те ще влязат в сила от 1 август. Местните власти обаче ще продължат да следят строго за прилагането на санитарните мерки, като очакванията на Джонсън и кабинета му са масовите публични прояви да се върнат към пълния си капацитет чак през пролетта на следващата година.
„Ще съблюдаваме по-големи събирания на места като спортни стадиони с оглед предстоящо по-широко отваряне през есента“, заяви Джонсън в петък. „От октомври възнамеряваме да върнем публиката по стадионите. Тези промени трябва да бъдат направени по безопасен начин и при условие, че започващите от август мерки са успешни“, добави премиерът.
През март месец всички големи спортни мероприятия във Великобритания бяха спрени заради пандемията от COVID-19. В някои спортове като футбола и крикета обаче първенствата бяха възобновени, но без присъствието на зрители по трибуните. От началото на пандемията във Великобритания има 293 хиляди случая на заболели от коронавирус и над 45 хиляди починали от или със заболяването.


предишна статияЗащитник на Милан с предложения от Бундеслигата
Следваща статияСтойчо Стоилов: Темата за „тирето“ доста се поизтърка! И Левски са на път