Най-високопоставеният футболен ръководител в Украйна е бил обект на разследване от ФИФА и УЕФА заради милиони долари, платени на националната федерация по програма за развитие на футбола.
Членът на Изпълнителния комитет на УЕФА и президент на Украинската футболна федерация Андрей Павелко е съдействал при разследването и отрече всякакви неправомерни действия, в отговор, който той е написал до комисията по етика на ФИФА. Изтеклото писмо беше публикувано в Туитър от списание в Швейцария и потвърдено за АП.
„Повече от щастлив съм, че ви информирам за развитието в разследването на УЕФА и съдебните производства в Швейцария“, пише президентът на украинската футболна федерация до следователя от ФИФА Мария Клаудия Рохас в писмото от октомври 2019 година.
Павелко заявява, че от септември 2018-а си кореспондира със следователи от УЕФА, за да обясни отделни плащания, изпратени до украинската федерация през 2017 година. От УЕФА днес не пожелаха да направят коментар, за да потвърдят или отрекат за възможно разследване.


предишна статияАс на Лудогорец призова да се помогне на гранд със съдбата на Левски
Следваща статияДиректор на ЦСКА 1948 изригна: Няма да се подиграват с нас! Никакви баражи няма да играем