Деян Топалски срещу Даниел Илиев

Бой между Деян Топалски и Даниел Илиев  привлича фенове на ЦСКА и Левски в зала Универсиада

Двубоят между кикбоксьорите Деян Топалски и Даниел Илиев в петък вечер в зала „Универсиада“ принуди Столичната дирекция на вътрешните работи да вземе „сериозни мерки“ заради опасността от евентуално противопоставяне между агитки на ЦСКА и „Левски“, обявиха от дирекцията пред „Дневник“.

Двубоят се явява реванш в пет рунда между двамата и е гвоздеят в галавечер на бойните спортове, като преди три години победител излезе Топалски след съдийско решение и оспорване от щаба на Илиев. Изпълнителният директор на компанията организатор Muay Thai Grand Prix Александър Тосков заяви на пресконференция, че няма притеснения за сблъсъци в залата. За охраната в залата ще се грижи частна фирма, а полиция ще има извън съоръжението.

„Мерките извън залата са сериозни. Взети са мерки за оказване и обезпечаване на обществения ред в периметъра около сградата. Ще има засилено полицейско присъствие и контрол на пропусквателните пунктове“, каза говорителят на СДВР Ани Ганчева. Тя допълни, че ще бъдат осигурени „достатъчно“ полицаи за опазване на обществения ред.

Топалски и Илиев призоваха привържениците да бъдат умерени и да избягват провокации. Привържениците на „Левски“, подкрепящи Илиев, ще са на основната трибуна, а тези на ЦСКА ще са на отсрещната страна на подвижната трибуна.

„Във файт картата за 33-тото издание на MTGP има състезатели с внушителни титли и статистики. Разликата между Muay Thai Grand Prix и останалите промотъри, е, че подбираме доказано опитни бойци с много титли и постижения, които са равностойни. Оставяме шоуто настрани, за нас е най-важно да покажем спорт на най-високо ниво и вярвам, че всички в залата ще бъдат приятно изненадани от класата на състезателите.“ –  коментира Тосков.

Един от претендентите за титла – Бранко Бабачев даде заявка за категорична победа. Въпреки много тежката контузия, която получи на скорошен мач, състоял се само преди 40 дни, той каза, че тренира много сериозно и коментира, че никога не е бил в по-добра форма, затова няма притеснения, че ще приключи мача преди края на третия рунд.

Най-силното ни женско присъствие в кик-боксa Теодора Кирилова, която също излиза за титла на 20 декември, каза, че е напълно спокойна и вече има ясна тактита спрямо сръбкинята, която ще срещне между въжетата.

Симеон Наковски изглеждаше спокоен, въпреки, че се закани на Ивайло Панев „Искам само да кажа на Панев добре да се готви!“.  Наковски е шампион на много международни турнири, Вице балкански шампион за мъже и медалист от държавни първенства по бокс за мъже. На профи ринга е отбелязал  4 победи и една загуба. Противникът му – 20-годишният шампион на България по кикбокс и муай тай  – Ивайло Панев – пък има голям актив аматьорски мачове във всички стилове –  фул контакт, к1, лоу кик.

„Искам да използвам момента благодаря на състезателите, защото всички показват изключително професионално отношение“ – коментира Тосков –  „Наша основна цел е да развиваме бойците, с част от тях работим вече от известно време и начина, по който израстват пред очите ни, само показва, че сме на прав път.“

Деян Топалски – един от състезателите в най-чаканата среща на вечерта призова неговите многобройни „червени“ /ЦСКА/ фенове да бъдат умерени при своята поддръжка в залата. Същото каза и опонентът му Даниел Илиев, който направи обръщение към левскарите, приканвайки ги  към избягване на всякакъв вид провокации.

„Свалям шапка към феновете на ЦСКА, никога не съм очаквал толкова силна подкрепа от толкова много хора“ – каза Топалски и ще им покажа, че си заслужава. Няколко години по-късно съм сигурен, че Даниел е много по-опитен и добре подготвен, но аз знам какво мога и ще го покажа, като приключа мача преди 5 рунд.“

В залата прехвърчаха леки искри когато Илиев заяде Топалски, като обясни, че той много отдавна е готов за този сблъсък и преди повече от година е потвърдил желанието си да се изправят отново един срещу друг, но тогава Топалски е контрирал с условие да се бият, само ако мачът е в 5 рунда. „И тогава бях готов за 5 рунда и сега съм готов, ето изпълни ти се желанието.“ – изстреля Илиев.

Двамата съперници ще излязат за Топ срещата на вечерта, която е най-чаканият реванш в бойните спортове у нас. Припомняме, че на 8.10.2016 бойна среща между двамата завърши със съдийско решение в полза на Топалски, което и до днес Илиев и неговата публика оспорват. Враждата между тях излезе извън рамките на ринга и предвещава наистина зрелищен топ мач на 20 декември.