В повечето букмейкъри може да откриете изключително дълъг списък с налични спортове за залагане. Това обаче изглежда напълно нормално, тъй като логиката е, че колкото по-голям е изборът, толкова по-голяма е вероятността човек да направи залог, което е и основната цел на сайтовете за спортни залози. Без съмнение обаче, някои дисциплини са далеч по-предпочитани от други и те генерират много повече залози от останалите. Едва ли за някой е изненада, че най-залаганият спорт е футболът, поне що се отнася до европейските потребители. След него сред най-предпочитаните са още баскетболът и тенисът. Защо обаче това е така и каква е причината тези три спорта да генерират в пъти повече залози спрямо повечето налични?

Основната причина е съвсем проста. Това са спортовете, които са най-предпочитани и харесвани за наблюдаване, а връзката гледане и залагане е толкова силна, че е напълно нормално най-гледаният спорт да бъде и най-залаган. Нещата още повече се задълбочават когато се провежда популярен турнир, като например Евро 2020. Постоянното говорене за шампионата и ежедневното излъчване на по няколко вълнуващи срещи кара букмейкърите доволно да потриват ръце. Аналогична е ситуацията когато се провежда такава надпревара в баскетбола или пък когато дойде време за NBA финалите. Всеки ATP турнир от Големия шлем по тенис пък събира най-добрите тенисисти на едно място и ги изправя в директни сблъсъци. 

Именно споменатите три спорта почти винаги са и първите предложения в списъка на повечето букмейкъри, включително и на PalmsBet, които отчитат най-много залози именно на тях. Букмейкърът предлага още много възможности, като цялата информация за Palms Bet може да прочетете в подробното ревю на сайта.

Почти по всяко време на денонощието може да откриете достатъчно дълъг списък от провеждащи се футбол, баскетбол и тенис срещи, тъй като биват покрити редица местни шампионати. Докато при футбола и баскетбола се предлагат мачове от редица различни държавни шампионати, то при тениса са покрити дори турнири от по-ниските нива. 

Не бива да се подценява и фактът, че това са три от спортовете с най-много пазари. Както вече споменахме наличието на повече възможности за залог предполагат по-голям брой залози. Тази логика е сляпо следвана и при наличните пазари, като особено при футбола е трудно да не си харесате нещо измежду безкрайно многото опции. Достатъчно голям е изборът за селекции и в баскетбола и тениса. Не на последно място, това са и три от спортовете, които предлагат най-много събития на живо, а за мнозина това са предпочитаният тип залози. Ако пък на разположение е и възможност за гледане на живо на дадената среща то интересът се повишава още повече. 

Бидейки най-интересни за потребителите, това са и трите спорта, които най-често биват замесени в различни бонуси и промоционални оферти, като това важи най-вече за футбола. Често могат да бъдат намерени предложения като безплатен залог за дадена среща или пък игри, свързани с познаването на резултата и т.н. Получаването на бонус пък е доказан метод за поощряване и подтикване към направата на залози.