Снимка: Официална Фейсбук страница на Левски

Основният спонсор на ПФК „Левски“ – „Национална лотария“, засега не спира да спонсорира един от най-обичаните футболни клубове в България. Това потвърди пред Actualno.com и Sportlive.bg директорът на компанията Димитър Ганев.

Малко по-късно изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев коментира, че няма уверение от „Национална лотария“ за спиране на финансиране и че е говорил с Димитър Ганев по въпроса.
Потвърждението идва на фона на опасения, че сметките на „Национална лотария“ ще бъдат запорирани. Вече се появиха медийни информации, че това се е случило, но досега официално съобщение от държавна институция за такова нещо няма.

„Показната акция в офисите на свързаните с г-н Васил Божков компании и повдигнатите обвинения целят принудително да бъде отнет законен …

Припомняме, че при едно от многобройните си интервюта пред телевизията след като излезе зад граница Васил Божков заяви, че докато може, ще осигурява финансиране на „Левски“.

На 22 януари тази година, на среща на сините фенове с Васил Божков и Димитър Ганев, Ганев обясни, че за около година спонсорство „Национална лотария“ е дала малко под 19 млн. лева, а още 5 млн. лева са под форма на дългосрочно финансиране със срок до 2023 година, когато ще се вземе решение дали да бъдат вкарани в основния капитал. Погасени били стари задължения в размер на 7,3 млн. лева – към НАП, за осигуровки, към мениджъри, към футболист. Има и споразумение за разсрочено плащане към НАП. Стана ясно и, че „Виваком“ търси 3 млн. лева от клуба и има заведено дело от август миналата година.
В края на миналата седмица стана ясно, че „Главболгарстрой“ иска от „Левски“ 3,8 млн. лева – заради строежа на сектора „А“ на стадион „Георги Аспарухов“.
Повече подробности научете в този материал на Sportlive.bg.

Actualno.com

Етикети:
Левски Национална лотария Хазарт Васил Божков

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители