Берое победи категорично Ботев (Пловдив) в мач от XVI кръг на родния футболен елит. Битката за Тракия, каквато на практика не се състоя, бе спечелена с лекота от старозагоци с 3:0.

В 7-ата минута Еривалдо засече от движение хубаво центриране на Фуртадо, но покрай вратата.

60 секунди след това Иван Минчев направи хубав индивидуален пробив, премина през трима от гостите и стреля. Топката обаче мина малко над напречната греда.

В 11-ата минута Минчев центрира остро от фал. В наказателното поле никой не успя да засече топка, която премина през няколко футболисти и на сантиметри от дясната греда.

Все пак Берое успя да поведе в 20-ата минута. Иван Минчев пусна между краката на Еспиноса, намирайки в наказателното поле Еривалдо. Последният залъга Филипов и стреля към долния ляв ъгъл. Топката се чукна в гредата в влезе в мрежата за 1:0. При паса на Минчев към Евривалдо обаче останаха сериозни съмнения за засада, каквато не бе маркирана.

В 44-ата минута Иван Минчев намери в наказателното поле Лебон. Крилото стреля по диагонала, но Аргилашки показа класа и успя да спаси.

През втората част Берое реши всичко само в рамките на 180 секунди. В 54-ата минута Еривалдо проби мощно отдясно, премина през Маркиньос в наказателното поле и пусна успореден пас. Алиун Фал пък засече от вратарското поле за 2:0.

В 57-ата минута старозагорци оформиха класиката в резутлата. След центриране от корнер, Георги Ангелов засече неспасяемо с глава за 3:0.

10 минути по-късно Кукула засече с глава центриране в наказателното поле. Топката обаче премина покрай лявата сглобка на вратата.

В 83-ата минута имаше повторение на предходната ситуация, завършила с удар над вратата.

До последния съдийски сигнал мачът се доигра на ходом и до нов гол не се стигна.