cska-fans

На финала за Купата на България, който ще се играе на стадион „Васил Левски“, ще могат да присъстват повече от 20 хиляди зрители. Това стана ясно след днешната среща на ръководството на ЦСКА със здравния министър Стойчо Кацаров, на която присъства и лидерът на сектор „Г“ Иван Велчев.

Като част от противоепидемичните мерки до момента беше разрешено трибуните да са пълни 30% от капацитета си, но при не повече от 1000 души в сектор.

Затова и професионалната лига, която организира финала в сряда, беше предоставила по 2000 билета на двата клуба. Сега за ден ще трябва да бъде направена организация за продажбата на останалите билети.

„Половината стадион ще бъде отворен за финала за Купата на България. Искам да благодаря на здравния министър за компромиса и жеста, който направи. Радвам се за хората, които ще могат да посетят този мач, тъй като има голям интерес“, заяви изпълнителният директор на „червените“ Пламен Марков. 

Първоначалната разпоредба беше за общо 4 000 зрители, но след серия от декларации и изявления се стигна до споразумение със здравните власти и капацитетът за финала беше увеличен.

Финалът за Купата на България е в сряда от 19.30 ч.