Премиерът Бойко Борисов има още седем дни, в които да реши как да процедира с акциите на футболния клуб „Левски“.

Става ясно, че 14-дневният срок, в който новият притежател на ценните книжа може да се разпорежда с тях, започва да тече от момента на джиросването – 8 май. До 21 май трябва да стане ясно как ще се процедира със собствеността на ценните книжа.
Министър-председателят е в правото си да върне акциите на този, който му ги е предоставил. В такава ситуация, ако не последва реакция, те се връщат при стария си собственик.
Припомняме, че документите, които представляват 86,6% от собствеността на футболния клуб, бяха пратени на Борисов от Георги Попов – близък до бизнесмена Васил Божков и фактически техен собственик.
Бойко Борисов обаче чрез спортния министър Красен Кралев и медийния си съветник Севделина Арнаудова не пожела да приеме документите и журналистът Сашо Диков ги отнесе в административната сграда на стадион „Георги Аспарухов“.

Пред bTV проф. Огнян Герджиков разясни, че Борисов остава собственик на акциите, но не и акционер, тъй като не е вписан като такъв. Професорът посъветва министър-председателят да ги джироса на друг човек.
По-рано в ефира на сутрешния блок на телевизията бившият финансов министър Симеон Дянков също даде съвет на премиера – да не не навлиза в сагата с „Левски“.

Бойко Борисов е собственик на Левски, въпреки че премиерът отказа да приеме джиросаните му от Васил Божков акции. Сделката е едностранн…

Васил Божков
От днес започва да тече и още един срок – 30-дневният, в който от администрацията на „Левски“ трябва да подадат молба за обявяване в несъстоятелност, тъй като не могат да изпълняват финансовите си задължения. Футболистите не са получавали заплати от повече от 2 месеца.
В опит да избегнат този сценарий, феновете на „Левски“ се обърнаха с писмо до Борисов преди седмица, като поискаха да бъдат вдигнати запорите на сметките, по които Васил Божков подпомага финансово клуба. При невъзможност, те поискаха безлихвен кредит от държавата.
Самият Бойко Борисов заяви, че може да отпусне средства, но само ако собствеността бъде сменена.
Темата продължава и в тези материали.