Полузащитникът на Левски – Мартин Райнов – говори пред клубната телевизия на „сините“ по време на лагера в Умаг.

„Чувствам се нормално. Периодът е с много натоварвания за футболистите. Но сме в Хърватия, за да се подготвим добре за първенството и след това да започнем да печелим. Със сигурност за нас тази подготовка ще е много ползотворна, защото имаме нужда да изглеждаме по-добре физически в мачовете. Натоварванията и тренировките са добри, и смятам, че трябва да започнем да го показваме в двубоите.

Ново 20! След Сърбия и Хърватска, пращат звездата на Левски във Франция!

За мен всички мачове са важни, дори и на тренировка, когато играем помежду си, е от значение да спечеля. Мисля, че за всеки един от моите съотборници е така. След загубата от Домжале всеки бе ядосан, което е нормално. Трябва да се стремим към победи във всеки мач. Да, някои треньори казват, че в контролите е по-важна играта, а не резултатите, да, има го и това, но ние искаме да играем добре и да печелим.

Не искам да избързвам с оценки, защото това ни беше първи мач. Имаме още няколко контроли и за някаква промяна ще говорим, когато започнат официалните двубои. Смятам, че по-младите се стараят на всяка тренировка и мисля, че сега им е малко по-тежко, защото подготовката в мъжкия състав е по-различна. Но не съм аз човекът, който да им дава оценки, а треньорът трябва да го направи. Допитват се до всички по-големи от тях. Ние също им казваме някои неща и се опитваме да им помагаме, за да влязат по-бързо в ритъм и да израстват.

Първо в KOTASPORT: Голям италиански клуб взе вратар на Левски!

Да, свикнах с изискванията на Славиша Стоянович. Той иска от нас да атакуваме и печелим. Искам да виждам Левски като победител. За мен няма значение по какъв начин печелим точките. Най-хубаво ще е да играем добре и да победим с три гола разлика, но и 1:0 с грозна игра, успехът да е за Левски.

Минало е вече. Моето желание бе да си опитам късмета в чужбина, но офертите, които пристигнаха при мен, прецених, че не са добри за мен. От България също имах няколко оферти, но щом Левски бе оставил отворена вратичка, нямаше как да отида в друг тим. Нямах символика за смяната на номера ми. Говорих с Иван Горанов преди това и той ме попита с кой номер мисля да играя. Той ме посъветва да го взема, защото ще ми върви. Съгласих се с него. Капитанската лента е отговорност, но на първо място нашият капитан е Ники Михайлов. Всеки футболист на Левски трябва да бъде капитан, дори и да не носи лентата. Всеки е необходимо да бъде лидер на терена.

Първо в KOTASPORT: Бутат бек на бразилски гранд към Левски! (ВИДЕО)

Чакам с нетърпение мача с Берое и очаквам да победим. Купата на България е нашата цел, но имаме много мачове и в първенството и трябва да побеждаваме, за да завършим колкото е възможно по-напред, защото това място не отива на Левски.

Честно казано не знам какво да кажа на феновете, защото нещото, което правят е невероятно. Ако не бяха те, нямаше да съществуваме вече като клуб. Искам да им кажа едно голямо благодаря и искаме да побеждаваме в мачовете. Знаем, че досегашното ни представяне не е нормално за отбор като Левски, но победите ще дойдат, защото работим много здраво“, каза Райнов.