iker kasiqs

Бившият вратар на Реал Мадрид и испанския национален отбор Икер Касияс обяви, че се е отказал от идеята да се кандидатира за президент на Кралската испанска федерация по футбол (RFEF).

„Бих искал да ви информирам, че реших да не участвам в предстоящите избори за RFEF. Основната причина, поради която взех това решение, е особената социална, икономическа и епидемиологична ситуация, която се разви у нас. Следователно изборите отидоха на заден план. Това не означава, че затварям тази врата завинаги. Искам изборите да бъдат честни и открити, което ще е от полза за испанския футбол, но в тази ситуация не бих разчитал на това. Надявам се, че на следващите избори всичко ще бъде точно така – при мен или с други кандидати.
Предлагам помощта си на RFEF, Ла Лига, Испанската футболна асоциация и тяхното ръководство и ще се радвам да работим заедно в полза на футбола.“, казва в съобщение Касияс.

През тази година ще се проведат президентските избори. Предполагаше се, че 39-годишният Икер ще стане съперник на настоящия шеф на отдела Луис Рубиалес.