Снимка: Официален сайт на Левски

Кампания „Долу ръцете от Левски!“ стартира една от най-известните фракции на сините фенове – „Ултрас Левски“.

Феновете на синия клуб декларират, че с кампанията искат да се изправят срещу „съмнителните схеми и начини, по които поставени лица се спускат в клуба“. Привържениците добавят, че са готови да излязат на протест и заради действията на държавата по отношение на хазарта и употребата на клуба като политически инструмент.
„Стартираме кампания „Долу ръцете от Левски!“, с която целим да заявим категорична позиция срещу съмнителните схеми и начини, по които поставени лица се спускат в „Левски“, а клубът се употребява като политически инструмент. Основният акцент в кампанията е да призовем и консолидираме привържениците на “Левски” за излизане от летаргията и за изразяване на позицията им там, където е нашето място, на трибуните. Приканваме и ще работим за масово закупуване на абонаменти карти за предстоящия полусезон. Закупуването на абонаментни карти за Пролет 2020 няма да напълни клубната каса, нито ще обезпечи бюджета, но ще бъде ясен сигнал, че “сините” привърженици ще гарантират, заявяват и отстояват позицията си на трибуните и ще защитават интересите на клуба си от всякакви външни влияния“.
Подробности за позицията на „Ултрас Левски“ научете в този материал!

Освен тази фенска фракция, още една – „Сини сърца“, застана в изрична позиция зад сегашното ръководство на отбора. Клубът се финансира от Васил Божков. Ето и позицията на „Сини сърца“:

Изразяваме подкрепата си към сегашното ръководство, което през последната година стабилизира и преобрази ПФК “Левски”. С последователна и правилна финансова политика, както и структурни реформи, облика на клуба започна да се възвръща. Натрупаните задължения са предоговорени и редовно погасявани. Направените инвестиции в детско-юношеската школа ни дават надежда, че още веднъж първият отбор ще е съставен от момчета със сини сърца.

Колкото повече се задълбаваме в казуса с двойното данъчно облагане на хазарта, толкова повече министърът на финансите Владислав Горанов…

Смятаме, че всеки трябва да отговаря за действията си, независимо от образование, убеждения, политическа принадлежност, имуществено състояние, лично или обществено положение. Над всички нас стоят законите и Конституцията на Република  България, и ние трябва да ги спазваме, и да отговаряме пред тях и хората.
Призоваваме всеки да приложи неприкосновената му свобода на съвестта и мисълта, и да подкрепи любимия отбор. Ние ще продължим да помагаме, според възможностите си, за неговото спокойствие и развитие, включително и участие в протести, които са в рамките на закона.
Извън привържениците на „Левски“, вече се активизират и тези на „Локомотив Пловдив“. А посочената причина е, че държавата в лицето на Бойко Борисов се ангажира да помогне за нов стадион на „Ботев Пловдив“, но за стадион „Локомотив“ няма и дума. Затова черно-белите фенове искат среща с премиера  Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и финансовия министър Владислав Горанов. Повече подробности научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:
Хазарт закон за хазарта Левски фенове

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители