Берое се събра за първа тренировка през 2020 година. Преди занимание, старши треньорът Димитър Димитров даде пресконференция.

„Нямаме подписани договори. Водят се усилени разговори. Надявам се до лагера в Турция да бъде окомплектован състава и тези нови хора, с които разговаряме в момента, да решат всички детайли с техните клубове, да си решат всички проблеми и да имаме пълен състав за подготовката в Турция. Има детайли, които те трябва да уточнят.

Естествено, че сме си поставили високи цели. Мисля, че няма отбор в света, който да няма цели. Нашата цел е да влезем в шестицата.

С Иван Бандаловски се разделяме по взаимно съгласие и Ерол Алкан.

Спекулации изобщо не коментирам, защото сигурно няма да ми стигне цял ден да коментирам неверни неща и слухове.

Искам да привлечем достатъчно футболисти. За да вдигнем нивото и качеството на нашия отбор, ни трябват футболисти във всички линии. Нашата цел е да направим отбора по-силен и боеспособен и да покажем съвсем различно качество до края на шампионата.

Петима юноши ще започнат подготовка с нас. Много трудно може да привлечем български футболисти тези, които искаме. Сега се появиха два клуба без да конкретизирам кои са, които ни надцакват със заплати. Трудно може да вземем футболистите, които искаме и за това нашето лице е обърнато много към школата. Взимаме пет човека на лагер с нас. Никола Маринов получи шансове в последните два мача, в които той се представи повече от достойно. Смятам, че ще даваме по-голям шанс на нашите футболисти от школата и търсим усилено няколко чужденци на конкретни постове.

Искаме да направим нужната селекция, за да вдигнем нивото на нашия отбор. Всички желаем да влезем в първата шестица.

Аз не се меся в клубната политика. Финансовите параметри на клуба не са работа на треньора. Няма треньор в света, който да се съгласява да се разделя с добрите и качествените му футболисти. Трябва да се съобразим с тази политика. Ние сме длъжни да намерим достоен заместник на Конте. Работи се в такъв план. Надявам се да успеем. До началото на първенството се надявам да намерим нужните заместници.

Аз мразя да коментирам спекулации. Доколкото знам, Александър Василев има договор с Берое. Няма освобождаваща клауза, това, на което Левски разчитаха. Изключително зависи от предложението дали ще устройва клуба. Ако устройва клуба, аз нямам думата. Решението е на ръководството. Аз не съм човекът, който ще го спира и ще го пуска. Доколкото знам, няма конкретна оферта от Левски.

Групата ще бъде много малка, защото футболистите минават на медицински прегледи в Пловдив. Днес ще започнем с 5-6 човека, които не са заминали. Те утре ще преминат прегледи в Пловдив. В момента сме около 17-18 човека.

Надявам се до края на седмицата да имаме няколко нови попълнения. Надявам се, защото нещата не зависят само от нас.

Берое се представяше колебливо и в двете фази. Аз съм крайно недоволен от това, което отборът показваше. Не искам да се оправдавам с абсолютно нищо. Още преди да дойда в Стара Загора впечатлението ми беше, че отборът не играе с агресия във фаза защита. Това впечатление се потвърди. Трябва да повишим тази агресия, за да играем дисциплинирано и отговорно във фаза защита. Търсим хора с повече характер, лидерски качества и повече агресия, за да променим този манталитет и характер на нашите футболисти.

Клубната политика на Берое знаете, че е да привлича свободни агенти. Няма да плащаме трансферни суми за нови попълнения“, коментира Херо.