Новото попълнение на ЦСКА-София Стефано Белтраме даде обширно интервю за клубната телевизия. Той говори за периода си в Ювентус.

„Когато бях част от младежкия тим на Ювентус бях повикан да тренирам с първия отбор 2-3 месеца. По това време треньор беше Антонио Конте. Той е страхотен човек, страхотен треньор, научи ме на много във футбола. Той ме научи да „горя“, да бъда по-агресивен, по-настоятелен. Научих много от него и съм му благодарен.

Дебютът ми за мъжкия тим на Ювентус беше сбъдната мечта. Съперник ни беше Дженоа. Влязох в последните 15 минути, мисля. Почти отбелязах гол при 1:1, но крайният резултат остана непроменен. Независимо от това, този ден остава най-добрият за мен досега.

След това отидох под наем в Бари – тогава във Втора дивизия на Италия. Сега е в Трета, но Бари е голям клуб в Южна Италия. След това преминах в Модена, отбор от същата дивизия. Начело на отбора тогава беше много известен треньор в Италия – Валтер Новелино. След Модена преминах в Про Верчели, втородивизионен отбор от Северна Италия.

Когато разбрах за възможността да играя тук, влязох в интернет и видях, че това е най-добрият клуб в България. Затова веднага казах „Да“. ЦСКА е амбициозен клуб. Искам да спечеля трофей с отбора. Също така ЦСКА е отборът на най-добрия български футболист – Стоичков. Сещам се и за Бербатов. Искам да дам най-доброто от себе си.

Материалната база е добра, нищо не ни липсва.

Ще тренирам максимално, за да съм готов за мача с Левски. Знам колко е важен. Нямам търпение да участвам в него. Харесвам такава атмосфера“, заяви Белтраме.