ludogorets ferencvarosh qcek goralski

Полският национал Яцек Горалски даде интервю за Przeglad Sportowy, в което се върна към периода си в Разград и направи съпоставка между „орлите“ и сегашния си клуб Кайрат. Халфът премина в тима от Казахстан в началото на годината, след като преди това отказа да поднови договора си с Лудогорец.
„По отношение на инфраструктурата и условията за работа, всичко в Разград беше на много високо ниво. Градът обаче е скучен и след тренировките беше трудно да прекараш времето си по някакъв смислен начин. Човек се прибира вкъщи и гледа в тавана. Да кажем, че в първите шест месеца не се отегчавах толкова, но после това чувство се засилваше“, сподели Горалски.
„Не се оплаквам, защото отидох там да играя футбол и да се развивам, а не на екскурзия. Трудно ми е да се задържам на едно място. В Алмати разстоянията са огромни, но има какво да се прави. Може да се посети езерото Каинди, а гледките от планината са спиращи дъха. Забавлявам се с жена ми и нашата дъщеря. Близо до дома ни има ресторанти и магазини. Чувстваме се като в голям европейски град“, обясни полякът.
„Имах общо 6 оферти. Една от тях беше от Истанбул Башакшехир. Всички тези клубове обаче искаха да ме вземат като свободен агент след края на сезона. Това означаваше да прекарам още половин година в Лудогорец, а аз вече бях решил да търся промяна. Кайрат нямаше проблем да ме купи. Ако бях останал в България, имаше риск да не играя, защото треньорът може би нямаше да разчита на футболист, който скоро ще си тръгне. Европейското първенство наближаваше. Консултирах се с националния селекционер Йежи Бжечек. Той знаеше от кои отбори имах предложения. Каза ми, че за него е важно да се представям на ниво, независимо в кой клуб. Лудогорец искаше да преподпиша, но аз вече бях взел решение за промяна“, разказа Горалски.


предишна статияКайзера: На Левски му липсва лидер, Мъри е идеалният треньор
Следваща статияОбрат! Звездата на ЦСКА-София на линия за дербито