„Тъй като се наслушах на какви не празнодумия тая вечер около мача България – Швейцария 1-3, да напиша и моето мнение като човек, който следи швейцарския футбол. Значи, загубата не се дължи на тролейбуса Занев (този какво търси в състава всъщност?) и останалите негодници, те толкова си могат-…

Всичко започва от 1994, докато ние пиехме и пеехме за Пеневата чета в САЩ. С това си и останахме. В това време Швейцарската футболна федерация вече разработваше план за развитие на детско-юношеския си футбол. В страната тъкмо бяха дошли стотици хиляди бежанци от Босна и Косово, използвайки правото си на убежище заради войната в Югославия.
С този план се ангажира Хансрюди Хеслер, генерален секретар на федерацията. Човекът правилно прецени, че косоварите ще са новия фундамент на швейцарския футбол барабар с турските гастарбайтери и др. Хеслер направи структурата, и ангажира за спонсор на начинанието банката Креди Сюис. Така след 1998 г. юношеските национални отбори на Швейцария, а после и младежкият, взеха да правят учудващи неща на световните и европейските първенства. Стигаха до полуфинал поне, което е белег, че се работи правилно… Головете ги вкарваха Сербезович, Мухаремович и др, пълноправни швейцарски граждани, които честно си изкарваха парите и си плащаха данъците в Швейцария“, пише журналистът Станил Йотов във Фейсбук.

„Такааа. Стигаме до 2009 г., когато дойде световното първенсто до 17 години в Нигерия. Даваха го Юроспорт, мисля. Преди световното пуснаха репортаж как швейцарските юноши заминават за Нигерия от Цюрих. Дават някакъв младеж с един огромен куфар и го питат – абе, защо са ти толкова дрехи? Оня вика – ами цял месец ще сме там, докато спечелим световната купа.

България загуби от Швейцария с 1:3 в двубой от световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар. Срещата се игра на Националния стадион …

Баси пича! Като можех, им гледах мачовете. Накрая Швейцария стана световен шампион, биха с 1-0 домакините от Нигерия пред 60 000 нигерийски фенове в Абужа, мисля. Велики!
Знаете ли кой беше този с големия куфар? Казва се Гранит Джака, игра тази вечер срещу нас. А знаете ли кой вкара гола за световната титла? Харис Сеферович (на снимката), тая вечер ни уши третия парцал.

Е затова паднахме тая вечер. Заневците са ясни, от тях няма какво да се очаква (нарочно го употребявам тоя, щото на мача с Локо Пд ги обвини, че не играели никакъв футбол при равен резултат, я да му видим сега на тоя футбола). Но когато едните са произвели световни шампиони, а другите някакви никакви, какво да се очаква?
И да – цяла вечер мълчание по отношение на убийците на българския футбол от БФС. Не е изненада, тя цялата ни колегия сервилничи, сакън някой да не се обиди. По-смело бе, колеги, няма страшно! Най- много някой чартър да пропуснете. Хубава вечер.“