Снимка: cska.bg

Капитанът на ЦСКА-София Петър Занев остана на критична вълна след победата над Ботев Пловдив с 2:0 и достигането до финала на турнира за Купата на България. Въпреки силната игра на „червените”, защитникът обясни, че отборът е трябвало да владее повече топката. Той коментира и правилата за социална дистанция на стадиона, като според него няма логика в тях.

Опитният футболист не пожела да говори за бъдещето си в клуба след сезона, но добави, че иска да остави името си в историята на ЦСКА-София и да спечели трофей.

„Не беше от най-добрите ни мачове. Особено през второто полувреме, когато отстъпихме инициативата. Ботев създаде положения чрез Тонев, гредата на Неделев. Трябваше да си решим мача през първото полувреме. Днес имахме спортно щастие за разлика от предишните ни мачове, когато играхме добре, но не постигнахме победа. Днес нямах неразбирателства с вратаря Бусато, тъй като изобщо не му оставях топката, а разчитах на себе си“, каза Занев пред „Канал 3“.

„Ако искаме да вземем Купата трябва доста по-добре да се представим срещу Локомотив. Днес имаше и умора в последните 20 минути, когато се прибрахме в защита. Има какво да се желае като контрол на топката особено в предни позиции. Сега трябва да мислим първо за мача със Славия. Все пак гоним и второто място, колкото и жалко да звучи. За мен не е проблем да играя мачове през 3-4 дни”.

„Чувствам се в ритъм. Финалът за Купата ще е важен мач, но да не забравяме, че имаме първо среща със Славия. Локомотив е балансиран и дисциплиниран отбор, но мисля, че ще спечелим, защото сме по-класният отбор. Благодаря на феновете, дойдоха да ни подкрепят с риск за здравето си. Надявам се да ги радваме. От септември насам отборът израства. Помните, че тогава изоставахме със 7-8 точки. Нека първо да спечелим Купата на България, пък тогава ще мисля за бъдещето. Дошъл съм да оставя името си в тази славна история, а не за пари“, каза още Занев.

Той коментира и потенциалната възможност на финала да няма фенове:

„На стадиона метър и половина дистанция, а в барове и дискотеки може да се целуват и прегръщат. Не виждам логика. Спортът е много важен“.