Снимка: БФБокс

Българската представителка в бокса Станимира Петрова загуби първата си среща на Олимпийските игри в Токио и отпадна от турнира. Тя допусна поражение от Марсела Йени Ариас Кастенеда (Колумбия) в категория до 57 кг на 1/16-финалите с 2:3 съдийски гласа.

Петрова започна добра първата си битка на Олимпийските игри в Токио. С течение на времето обаче колумбийката вкара няколко тежки удара в тялото и главата на българската боксьорка. Така първата част бе спечелена с 3:2 гласа от южноамериканката.

Станимира започна уверено и във втория рунд и нанесе два прави удара в главата на своята съперничка. Марсела Кастанеда обаче скъси дистанцията, а българката заложи на контраатаки и успя да нанесе успешно десен прав удар. Петрова показа добра игра с крака и си осигури добра дистанция, с което и успеха във втората част с 3:2 съдийски гласа.

На старта на третия рунд Станимира Петрова вкара дясно и лява кроше в главата на Марсела Кастанеда. Колубмийката обаче бързо отговори с доста тежък удар. Размяната на удари продължи. Нашата сънародничка вкара нови два точни удара и отново се опита да държи дистанция.

Това обаче не се оказа достатъчно и тя загуби третия рунд с 2:3 съдийски гласа. В крайна сметка Петрова загуби и мача също с 2:3 гласа.

Съдийското решение предизвика доста дискусии, а Станимира Петрова бе толкова афектирана след края на мача, че заяви, че се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

„Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Ще гледам мача. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кого вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значения. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Пожелавам на всички мои съотборници, на всички български спортисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба“, заяви Петрова пред БНТ след двубоя.

loading…

предишна статияАрда подписва до дни с нов сърбин