Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма причина футболният съюз да свиква извънреден Конгрес, след като редовният ще се проведе 4 месеца след това. Той коментира кандидатурата на Димитър Бербатов за президентския пост, както и твърденията, че чрез председателите на зоналните съвети представителите на малките футболни клубове, участвали в подписката за свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на БФС, са били притискани да се откажат от нея.

„Със сигурност конгрес ще има, въпросът е кога и дали той ще бъде извънреден. В момента има назначена комисия, която проверява преписката, която е депозирана във футболния съюз. След като тази комисия извърши проверката, ще бъде свикан Изпълком и там ще бъде взето решение дали ще има извънреден конгрес“, заяви Фурнаджиев пред БТВ.

Конгресът на БФС, на който ще бъде избран новият председател на фуболния съюз, ще се проведе на 11 декември. Атанас Фурнаджиев очаква п…

„Кое налага в момента конгрес през октомври, при положение, че февруари е редовният? В интерес на футбола в България и на разходите, съпътстващи един такъв конгрес, не виждам да има някаква причина, която да води до това да се проведе един конгрес през октомври, още повече – това ще даде причина и на други хора да обжалват провеждането му“, каза той.

„Отнасяме се положително към кандидатурата на Бербатов. Нека да се събере футболното семейство и да избере най-достойната кандидатура. Съмнявахте се в това, че има толкова много клубове – членове на БФС, но самият Бербатов каза, че е посетил лично 530. Т.е. тези клубове съществуват, наистина ги има. Не са фантоми, както някои хора се опитваха да твърдят. Затова и самите избори са толкова сложни за провеждане, но съответно – и за манипулиране“, продължи Фурнаджиев.
„Доста кратък е срокът за септември, тъй като чисто документално я има тази преписка, след като се провери, ако всичко е наред в нея и всички подписи са редовни, предстои да се внесат в търговския регистър, а оттам той трябва да се произнесе. Един реалистичен срок за организиране на конгрес е от порядъка на 40-50 дни“, каза още вицепрезидентът на БФС.
„Мисля, че тези думи, които използват Бербатов и екипът му, са неуместни, тъй като това, което каза колегата от футболния клуб Левски от Русе (б.р. – Цоню Кюранов) е, че зоналният ръководител му се е обадил и казал, че той ще бъде уволнен, ако… Чисто на приятелска основа е, не можем да говорим за заплаха и изнудване. Нека да говорим с конкретни факти. Все пак не можем да хвърляме някакви твърдения в общественото мнение и да очакваме да коментираме в момента нещо“, добави Атанас Фурнаджиев.

Обиколих всички отбори с екипа си – нещо, което никога не е правено. 531 места, за да е възможно и удобно за всичко. Събрахме нуж…