768x432 6

Ивайло Гоцев се занимава с делата на Кубрат Пулев от няколко години. С неговите усилия българският боксьор отново достигна до мач за световната титла в тежка категория. Гоцев също е в Лондон и разказа за „България Днес“ любопитни подробности около психологическите битки преди срещата.

Джошуа: Ще нокаутирам Пулев!

 

– Г-н Гоцев, психологическата война започна. От „Мачрум“ отказаха да пуснат български журналисти на пресконференцията и кантара. Защо се стигна до това?
– Сигурен съм, че има неща, които няма как да ги разберем. Вероятно имат техни извратени намерения. Това ще бъде една голяма битка, в която Кубрат трябва да излезе и да защити нашата чест, за да може оттук насетне да не ни подценяват. Нито него, като боксьор, нито нас като държава. Виждате какво се случи с журналистите. За мен това не е нормално. Живеем в XXI век.

– Смятате ли, че това е директен психологически удар към Кубрат?
– Това е нещо като опит. В такива моменти Кубрат става още по-силен и се фокусира към главната цел на вечерта, която е победа над Джошуа. Това ще изиграе лоша шега на англичаните. Има нужда да се разместят картите. Това е спорт. Трябва да има колегиалност и феърплей на всички нива. Не сме съгласни с тяхното поведение. Правим всичко възможно извън ринга, за да спрем подобни неща.

Кубрат Пулев: Респект за Джошуа, но имам всичко, за да съм шампион
– Ще има ли домакинско предимство Джошуа?
– Отстъпихме доста неща по време на преговорите. Намираме се в тяхната къща. Лондон е любимият град на Джошуа. В крайна сметка на ринга ще излязат двама души. Нито журналисти могат да помогнат, нито фенове, които няма да са чак толкова много.

– Очаквате ли удари под пояса преди мача?
– Видели сме толкова много в този бизнес. Търпеливи сме и с нищо не могат да ни изненадат. Победата ще бъде още по-сладка, когато спечелим въпреки тези засади.

Антъни Джошуа: Мотивиран и гладен съм, характерът е това, което ни разделя
– Как се чувства Кубрат?
– Не се съмнявам, че ще е готов на 100% за вечерта. Има много хора около него. Мишо Таков, братът на Хасим Рахман – Ибн Кейсън, Тервел. Очакваме Ули Вегнер, който беше за тренировките в България. Много неща бяха по-трудни за подготовката заради рестрикциите за пътуване, но имаше перфектни спаринг партньори. Кубрат е много опитен. Това е незаменимо и ще му помогне в събота вечер.

– Прогноза за мача?
– Физически двамата са на едно ниво. Сблъсъкът ще бъде на психологическо ниво. Ще има изпитание на мъжката воля.