Боби Станчов се състезава с името на братовчед си Исус Величков, бил здрав като бик, открили в джобовете му виагра.

Българският боксьор Боби Станчов почина мистериозно на галавечер в Албания. Инцидентът се случи в петък вечер по време на мач с Ардит Мунжа (Алб) в Шкодра.

В петия рунд 21-годишният талант от Нови Искър се свлича в ъгъла, без да е получил удар. Свидетели на срещата разкриха пред „България Днес“, че внезапно му е прилошало.

Последната снимка на Боби (вляво) преди злощастната галавечер

Станчов се е боксирал под името на своя братовчед Исус Величков. В ъгъла на покойника е бил неговият мениджър и треньор Венцислав Георгиев, който беше изключил мобилния си телефон.

„Има много нереални работи – сподели майката на боксьора Симионка Георгиева. – Не знаехме, че се бие под чуждо име. Неговият треньор е бил наясно. Нямаше здравословни проблеми. Беше наред физически и психически. Не знаеше какво е болница, откакто е роден.“

Боби Станчов припада в петия рунд

Скръбната вест е съобщена от мениджъра и треньор Венци Георгиев. Той пристига в събота сутринта при родителите и носи портмонето на загиналия.

„Вътре бяха документите на Боби и на Исус, както и 400 евро. Обясни ни, че това бил хонорарът за мача – допълва Симионка Георгиева. – Треньорът ни каза как съжалявал, че не успели да го спасят. Добави как медицинският екип е опитал да окаже първа помощ. За секунда се върнал в съзнание. От 2-3 години моето дете работеше с този Венци.“

Мистерията става още по-сериозна, защото полицаите са открили хапче с виагра в дрехите на Боби Станчов. Това разказал мениджърът Венци Георгиев на родителите.

„Имало е таблетки, на които пише виагра – добавя опечалената майка. – Може да са му сипали нещо във водата между рундовете, за да припадне. Убиха ни детето. Треньорът е виновен!“

Аутопсията на трупа е започнала в неделя вечер. Очакват се резултати в близките дни, но според първоначалната информация на докторите край ринга става въпрос за инфаркт. В Албанските медии се върти и версията за използване на забранени вещества от страна на българския боксьор.

Братовчедът Исус: Ползваше моето име

Първите новини за трагичния инцидент посочиха Исус Величков като жертва. Братовчедът на покойния Борис Станчов разказа ексклузивно пред „България Днес“ защо се е получило объркването с имената.

Исус Величков

– Исус, защо Боби се биеше с вашето име?

– Самият аз не съм боксьор, а футболист. Боби има пет мача от мое име. За предишни срещи му бях дал мои лични данни. Той имаше забрана да се бие с неговото име. Може да е било и заради здравословни проблеми. На мен ми обясняваше как не иска да има загуби на истинското име. Ден преди да замине за Албания, отидохме на купон с Боби. Бях забравил моите документи в жабката на колата му. Тогава му бях казал, че няма повече да му давам паспорта. Дори се бяхме скарали с техните за това. Оставих документите в жабката, за да не ги откраднат на купона. После трябваше да ми ги донесе.

– Неговият треньор и мениджър Венци знаеше ли, че той се бие с чуждо име?

– Знаеше. Беше наясно, че се казва Боби, но го пуска с чуждо име. Боби беше шампион и много добър човек. Яд ме е за момчето. Хем ми е приятел, хем братовчед.

– Бяхте ли наясно дали Боби има някакви здравословни проблеми?

– Много беше здрав! Като воин. По нищо не личеше да има здравословни затруднения. Но от видеоклипа се вижда, че е много изтощен. Изобщо не е трябвало да го пускат да продължи. Тренираше усилено за този мач. Има нещо гнило. Треньорът вероятно е направил врътката. Той върна моята лична карта на родителите на Боби.

Цончо Колев: Криминална история

Цончо Колев похвали качествата на Станчов

Бившият треньор по карате на премиера Бойко Борисов – Цончо Колев, се е занимавал с подготовката на Боби Станчов преди години. В момента специалистът е в САЩ, но разказа пред „България Днес“ своята гледна точка.

„Момчето припада. Не е ударен. Това се вижда от клипа – сподели своето мнение Цончо Колев. – Тръгна назад и падна. Бил е в безсъзнание, а после и в кома. За малко са го върнали. Почина детето. Вероятно от сърдечен удар.“

Цончо Колев призна, че всичките професионални мачове на Боби са били под името Исус.

„Мениджърът Венцислав, който го заведе в Албания, беше наясно с това. – добави Колев. – Казвах на Боби, че това е голяма грешка. Обясних му, че после няма как да се бие със собственото си име. Има мениджъри, които намират бедни момчета. Дават им по 200-300 евро на мач за четири или шест рунда. Останалото прибират. Много е важно да се разбере какъв медицински преглед е представен и как е картотекиран Боби-Исус.“

Цончо Колев добави, че има много мошеници, които събират момчета, за да бъдат донори за боксови победи.

„Нямам обяснение как точно е станал инцидентът – търси отговори Колев. – Или е имал някакъв здравен проблем, или мениджърът му е дал нещо, с което да го поддържа. Тогава сърцето не е издържало. Да не говорим, че е имал 2-3 тренировки за този мач. Това е криминално престъпление! Мениджърът Венци е ходил в семейството, за да изрази съболезнования. Казал е, че не знае как Боби е играл под чуждо име. Абсолютна лъжа.“

Бащата на починалия боксьор е българин, а майката ромка. От 15-годишен не живее с техните. Сам завършва средното си образование. Успоредно с това работи и мечтае за кариера на боксьор.

„Невероятно дете – добави Цончо Колев. – Тренираше при мен бокс. Беше от махалата в Нови Искър. Изпълнителен. Всички бяха възхитени от него. Работи каквото му падне, за да изкара за храна и квартира. Пътуваше във Франция, за да работи.“

Втори случай с българин

Смъртният случай с Боби Станчов е втори за български професионален бокс. През 1994-а Цветан Тодоров е нокаутиран в третия рунд от Марко Пикариело на галавечер в Санкт Гален (Шв). Той получава мозъчен кръвоизлив. Умира, като оставя две деца сирачета. Боецът от Кубрат е на 28 години.

Мениджърът Венци Георгиев има лиценз от две години

Боби Станчов се бие под името Исус Величков от 2018-а. Той има пет загуби и нито една победа, но никога не е бил нокаутиран. Три от мачовете му са в Италия, а два в България.

Станчов е предоставил медицински изследвания, които са на името на Исус Величков.

Венцислав Георгиев от две години има лиценз за професионален боксов мениджър.

Сестрата е сигурна в убийство

Сестрата на Боби Станчов – Ани, е убедена, че трагичният инцидент е убийство. Тя публикува шокиращ пост в социалните мрежи.

„Моят бати си отиде твърде рано – пише Ани. – На 1000% се съмнявам, че той беше убит. Голяма част от видеоклипа с мача е орязана. Защо са позволили на брат ми да се качва на ринга с чужди имена? Неговият така наречен треньор напусна държавата веднага след като научи, че брат ми е починал. Заряза го в продажна Албания. Защо на брат ми му става лошо без никаква причина? Възползват се от това, че сме роми. Мислят, че не си знаем правата, но сгрешиха. С моето семейство ще получим справедливост за отнетия живот на моя брат.“

[ad_2]

Source link