Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде изключително обширно интервю в предаването „Игра в центъра“ на Palms Bet. Той засегна много интересни теми, като също така разкри колко е таванът на заплатите при „смърфовете“.


Босът на пловдивчани обяви, че ще пусне абонаментни карти за целия сезон, които ще струват 5 лева за привържениците над 65-годишна възраст.

„Не е приятно за нито един отбор да му се случи това, което се случи на ЦСКА. Най-вече като имаме предвид, че футболът е колективна игра, а психиката на футболистите е малко слаба. Те се стресират повече, отколкото трябва от това, което се говори и което става. Според мен това в ЦСКА не трябва да става по този начин. Аз ако реша да направя нещо подобно, ще го обявя навреме, за да се намери човек, който да помага“, започна Крушарски.

„Темата с Акрапович не ми се коментира, много се изговори. Страницата е затворена“.

„В последните години се налага по-малко да работя, за да издържам Локомотив, но средствата не достигат. Тази пандемия удари всички. Една сделка, ако пропадне, се отразява на веригата надолу. Не се изисква много да издържаш клуб като Локо Пловдив. В началото започнахме от 2.5 милиона бюджет, после беше четири, а сега е, колкото е“.

„Винаги съм казвал, че преди да взема Локомотив Пловдив при мен дойдоха Христо Бонев и Наско Узунов и ме намериха в Стара Загора чрез кмета. Поговорихме един ден на терасата на „Верея“. Поговорихме да помагам. Аз им обещах с 200 хиляди лева на година да помагам без интерес към влизане в клуба, но когато започнах да помагам, тези 200 хиляди лева свършиха на три месеца и се започна дай още малко, дай още малко. Когато реших да видя какво става, няма как да видиш какво закъде отива. Тогава беше мачът с Левски. Ние бяхме на последно място и бихме Левски в Пловдив. Това ме жегна, защото все пак съм бил някога част от този футбол, играл съм малко. Почти 20 години не бях стъпвал на стадион“, заяви собственикът на Локомотив.

„Тръпката дойде, когато видях, че може да се направи от нищо нещо и да се надгражда. Момчетата разбраха, че а да се реализира една продукция, трябва да се доказва. Една стока не се купува, когато се предлага много, а когато се търси много. Футболистите трябва да ги забележат на терена. Трябва да има желание за развитие, не само да чакаш да ти дадат една заплата. Дано и в България дойде времето един футболист да се котира от 20 хиляди нагоре. Горната граница на заплатите в Локомотив Пловдив е 8 хиляди лева“., добави той.

„Имаше един италианец, който дойде с гръмки фанфари – милиарди, милиони и повече не се и показа. Реален интерес към Локомотив досега не е имало и никой не е дошъл да ме попита как съм и за какво се боря. Всичкото, което го правя, го правя с мои средства и малки помощи от спонсори“.

„Аз с никого не съм скаран, земен човек съм. Мартин Камбуров сам пожела да напусне и каза, че докато „тоя“ е там, няма да се върне. Аз не съм „тоя“, аз съм човекът, който си е дал парите за Локомотив“.