Българската футболното лига може да бъде подновена на 5 или 12 юни, а тренировките на отборите да започнат на 15 май.

Това предвижда план, разработен от спортното ни министерство, съобщи министър Красен Кралев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че се е чул с собственика на клуба – Васил Божков, за да се увери какви намерения…

От понеделник футболистите могат да водят бегови упражнения, тъй като са разрешени индивидуалните занимания. Разбира се, че без публика. Ще има фиксиран брой хора на всеки стадион, специални зони за футболистите, журналистите, полицията и пожарната. Много трудно ще бъде в съблекалнята как ще се организират действията.
По отношение на собствеността на „Левски“, той обясни, че към момента не му е известно да има смяна.
„До момента не ми е известно да има смяна на собствеността в „Левски“ – увери Кралев. – Премиерът многократно е казвал, че ще помогне на този клуб, но само при смяна на собствеността“, подчерта министърът.

За новия стадион на ЦСКА Красен Кралев разкри, че се надява на развитие по казуса след края на пандемията.
Както е известно, днес най-успешният български клуб чества своя 72-ри рожден ден. За разлика от други години, на „Армията” нямаше бурни празненства, като причината е коронавирус пандемията. Така от клуба бяха принудени да се задоволят единствено с честитка на официалния сайт.

Ръководството на Българския спортен тотализатор е изцяло сменено, обяви пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Гор…

„Трудно е да кажа какви са загубите в спорта. Не е лесно да се върнеш по добър начин в спортна форма. Тази пауза ще се отрази на физическото и психическо състояние на атлетите, призна Кралев.

Спортът ще ни помогне да стабилизираме имунната система за борбата с коронавируса. Не мога да коментирам за фитнесите. Първо се откриват заниманията със спорт на открито, а впоследствие очаквам план за отваряне на фитнесите, посочи спортният министър.
Постоянно сме в контакт с федерациите и треньорите. Не сме им намалили бюджетите с повече от 25%, но това е заради съкратените спортни календари в международен план. Тези пари ще бъдат насочени върху подновяването на тренировките.
За следващата година обаче бюджетите ще бъдат увеличени двойно, за да им дадем стимул да развиват спорта. Тенденцията ще е в следващите години да увеличаваме постъпленията на клубовете, които ще дойдат чрез Българския спортен тотализатор.
Кралев обясни смяната на ръководството на спортния тотализатор с нуждата той да се управлява от млади хора с нови идеи.