Снимка: Правителствена пресслужба

Опасение дали няма да има протести на феновете на ФК „Левски“ заради опитите за промяна на законодателството за хазарта де факто изрази премиерът Бойко Борисов. Той го направи по време на среща с представители на сините фенове.

Същевременно лидерът на ГЕРБ подчерта, че няма причина да не вярва на доклада на АДФИ, според който е могло в държавната хазна да влязат поне 210 млн. лева повече за периода 2014 – 2019 година, ако частните лотарийни оператори са плащали при ставка като тази, при която е плащал Спортния тотализатор. Припомняме, че директорът на АДФИ Георги Начев не видя изрично законово нарушение в това. Борисов обаче опита да разграничи темата с финансирането на „Левски“ и опита на държавата да влезе в сектора на хазарта от позицията на силата.

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. „Не може да вземем от един да дадем на друг &ndash…

„Отнякъде дърпат конците, назначават се собственици, без да вменявам вина на който и да е. Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски. Хиндлиян за пореден път подчерта, че не са организирали и искали протести, но настроенията сред хората са такива и единственото, което ги интересува, е „Левски“.
„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза Борисов по време на срещата.

В разговора се включиха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Вижте в активния линк всички актуални материали по темата за закона за хазарта!

Actualno.com

Етикети:
Левски Хазарт закон за хазарта Национална лотария

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители