Ръководството на Ганайската футболна асоциация уволни с незабавен ефект всички треньори на националните отбори. В това число влизат треньорите на мъжкия и на женския национален отбор, както и на юношеските и младежките отбори.

В свое официално изявление ръководството на футбола в Гана заявява, че незабавно са освободени всички технически лица, свързани с управлението на националните отбори от мъже до деца и им се изказва признателност за всички усилия и всички успехи, които са постигнали.

От ГФА не уточниха каква е конкретната причина за този техен ход. Решението означава, че Куеси Апия е уволнен от поста национален селекционер за втори път. Така той реално поема отговорността за слабото представяне на тима на турнира за Купата на Африка миналата година в Египет, когато тимът отпадна от Тунис на осминафиналите след изпълнение на дузпи.

Търсенето на треньори на националните отбори ще започне веднага след назначаването на генерален секретар на федерацията. Апия пък беше национален треньор през периода 2012-2014, отстъпи мястото си на бившия треньор на Челси Аврам Грант, а през 2017-а година отново беше привикан.

Гана е четирикратен шампион на Африка, но за последно това се е случило през 1982-а година или вече 37 години. След това имат три загубени финала, два от които след дузпи. Звездият миг на ганайците беше на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка, когато станаха едва третият африкански отбор, който достига до четвъртфинал. Но проблемите в управлението в последните години нямат край, в това число и отстранен от държавата президент на федерацията през 2018-а година.

Source link