Станаха ясни шампионите от Държавното първенство по кикбокс в Шумен. Надпреварата, се проведе през изминалия уикенд при отличната организация от страна на клуба-домакин Шуменска крепост, под егидата на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Състезанието в стил „Лоу кик“ в зала „Плиска“ се състоя без публика. Участие взеха абсолютно рекордният брой за държавните първенства в зрелищния боен спорт 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна. Припомняме, че двубоите стартираха още от петък с 54 мача. Във вчерашния изключително натоварен ден се изиграха близо 140 срещи общо на двата ринга. 73 двубоя предвиждаше програмата за неделя, по-голямата част, от които финали.

Голям успех! Роден джудист със сребро от турнир от Големия шлем!

„Определено си пролича желанието на кикбоксьорите да се развиват, видя се мотивацията, с която всички излизаха на ринга. Нашите спортисти показаха, че решението на министър Кралев да върне картотекираните в залите беше правилно. Постоянството, регулярните тренировки и дисциплината са нещата, които изграждат един спортист. А още на първия кръг от Държавните първенства по кикбокс стана ясно, че България и тази година ще има много шампиони на международната кикбокс сцена.“ Това заяви след финала председателят на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Отборен шампион с общо 28 медала (15 златни; 6 сребърни и 7 бронзови) станаха домакините от СК Шуменска крепост. На втората стълбичка с общо 12 медала (5 златни, 5 сребърни и 2 бронзови) се качиха СК Боил – Варна, а топ 3 оформиха СК Армеец – София с общо 4 медала – всичките златни.

“Това беше едно добро начало на шампионата. Направи ми много добро впечатление, че и състезатели, и треньори, бяха достатъчно дисциплинирани и не създаваха допълнителна работа на съдиите за постоянно напомняне да се спазват противоепидемичните мерки. Състезанието мина гладко.“, допълни г-н Димов.

Треньорът на СК Шуменска крепост г-н Галин Методиев заяви:

„Искам да изкажа огромната си благодарност към всички. Това е едно много мащабно събитие, но мина чудесно. Благодаря на целия екип на Конфедерацията и особено на г-н Димов за положените усилия. Благодаря за това, че всички проявиха разбиране заради мерките и ситуацията, която ги изисква“.