Gfteam организира турнир по БЖЖ в град Бургас. Турнирът е част от AJP – една от топ организациите в света. За първи път в България влиза голяма верига по БЖЖ, а организаторите се надяват това да мотивира всички практикуващи да участват и тестват уменията си. Турнирът ще стане факт благодарение на GFTEAM Бургас. Данни за отбора може да намерите в www.gfteam.bg или ФБ #BjjBurgas.

Продължава обаче да се точи строителството на зала „Арена Бургас“ и нейното закъснение става все по-голямо. Община Бургас официално потвърди, че тя няма да бъде готова до месец май. Поради тази причина, състезанието по бразилско жиу житцу ще се проведе в зала „Младост“.

Променя се и датата, поради ангажимент на залата. Страхотното събитие ще се проведе на 5 юни. Т.е. седмица след първоначално заявената дата.

Независимо, че за първи път ще бъде в България и е още януари месец, вече се усеща огромен интерес към предстоящото състезание. Има записали се участници от чужбина от именитите школи на Atos, Checkmat, Gracie baha, Cicero Costa, както и на домакина GFTEAM.

Вече е факт първият черен колан, записал се за участие в надпреварата. Той е от Бразилия.