Най-добрият ни тенисист Григор Димитров бе доста критичен към играта си, след като загуби от Даниил Медведев с 6:7 (5), 4:6, 3:6 на полуфинала на турнира от Големия шлем US Open.

Като цяло беше добър мач. Мисля, че не ми достигна спечелването на няколко точки в определени моменти. Да, 3:0 сета, но според мен резултатът не е точното отражение на срещата.

Беше мач на високо ниво. Медведев игра много добре, бори се здраво. В много ключови точки се справи отлично. Аз лично имах две много силни седмици на US Open и за първи път стигнах до полуфинала.

Това със сигурност ще ми вдъхне много позитивна енергия. Не се представих добре в ключовите момент, особено при сетпоинта в първия сет, а знаех какво до очаквам от съперника.

Във втората част отново направих грешки. Не успя да спечеля три точки при мой сервис. Данийл използваше корта много добре, но аз съм критичен към себе си.

Сигурен съм, че можех да се представя много по-добре в определени ситуации. В този момент обаче не искам да задълбавам.

Ако Медведев продължава по същия начин, играе в същия стил, със сигурност ще спечели турнир от Големия шлем“, каза Димитров.