Атакуващият халф на Лудогорец Каули Оливейра стана Футболист №1 в Първа Лига за месец април според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

26-годишният бразилец спечели в безпрецедентна за историята на анкетата битка, тъй като между най-добрите трима играчи имаше само 2 точки разлика. Каули Оливейра натрупа InStat Index 284.

Втората позиция, както и през миналия месец, заслужи футболистът на ЦСКА-София Брадли Мазику – този път с 283 пункта. Призовата тройка допълва друг футболист на шампиона Лудогорец – Антон Недялков. Защитникът събра индекс на ИнСтат 282.

Припомняме, че за победител в месечната класация се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.