Френска фирма е изявила желание да построи наново стадион „Пловдив“. Това съобщи кметът на града Здравко Димитров. Чуждестранният консорциум е готов да поеме изцяло финансирането на съоръжението, но имат сериозно условие – пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“ да играят мачовете си на него.

„Те са си направили изчисленията, ще го менажират и даже са готови да дават пари на общината. Според тях един стадион с капацитет за 25 000 зрители е нормален за Пловдив и може да се печели от него“, заяви Здравко Димитров по време на отчета му за първите 100 дни като кмет на Пловдив. 

Според него, обаче, условието, поставено от французите, е сериозна пречка пред осъществяването на този план.“„Аз не виждам жив човек, който може да събере „Локомотив“ и „Ботев“ да играят на един стадион. Тази идея на френската фирма може да се осъществи в по-малък град, където има само един отбор. Трябва да търсим други варианти за стадион „Пловдив““, категоричен бе Здравко Димитров.

По-късно днес от фенклуба на „Локомоти“в реагираха остро на думите на кмета на Пловдив. В позиция, разпространена на сайта на феновете, те изразиха недоумението си от думите на Здравко Димитров.

„Подозренията ни, че се работи избирателно в името на лични интереси, се оправдават и няма да стоим безучастни. Не сме уведомени някой от наша страна да е упълномощавал кмета да прави подобни изявления, с които затваря вратата пред възможността Пловдив да има отново своя голям градски стадион, а най-големият спортен комплекс да бъде облагороден и придобие цивилизован вид. Неговото моментно състояние отразява управлението през последните години, но с особена сила той е отражение на кметската институция в Пловдив – захабен, с нарушена конструкция и изискващ спешен ремонт, а може би цялостна смяна!“, се казва в декларацията.

„Категорично завяваме, че няма да допуснем тази еднополова любов между кмет, община и една част от феновете на града ни да бъде за сметка на „Локомотив Пловдив“ и неговите привърженици и ще предприемем крайни действия в най-скоро време!“, категорични са феновете като уточняват, че прилагат позицията си като граждани относно стадион Пловдив.