Българският нападател на Кайсар Алекс Колев коментира ситуацията с футбола в Казахстан в условията на пандемия. От 4 години юношата на Левски играе в чужбина – преди да отиде в Казахстан изкара три сезона в Полша. У нас пък е играл за Ботев Пловдив и Берое.

„Останах в Казахстан, както и всички чужденци тук. Тренираме вкъщи, мъчим се в очакване на нормалния начин на живот. Мерките при нас са много строги, имаш право да излизаш навън от 10 до 17 часа и то само до магазин, аптека или джамия, ако си мюсюлманин.
Не съм сигурен обаче, че тези мерки имат ефект, защото броят на заразените постоянно расте. Вече има над 3 000 души, които са заболели.
Всичко това е много тегаво за един спортист. С отскоците и упражненията само имитираме нещо, което няма нищо общо с физическа подготовка. А и психически не се чувстваш добре след два месеца изолация. По цял ден гледаш телевизия и чакаш да дойде следващият ден.Признавам си, че като се стъмни излизам да бягам. Тялото ми го изисква – трябва да се изморя, да се изпотя“, описа картината в Казахстан Колев.
„Надявам се постепенно да бъдат разхлабени мерките. Бащата на един съотборник работи в местната футболна федерация и от него разбрах, че има голяма вероятност първенството да бъде подновено през юни, което означава, че след 11 май ще можем да започнем тренировки“, добави юношата на Левски пред Диема.
Според Колев футболът в Казахстан е доста силов и динамичен, но не се наема с категорична оценка, тъй като е изиграл едва три мача за Кайсар.